Nejste přihlášen/a.
Zdravím, vlastním Daewo Lublin a chtěl bych mu dát nový kabát - včetně nástřiku motoru nějak s mi to auto zalíbilo. Nechci utopit tisíce - celý mě stála davacku (tedy tisíc) ale chci si ho nechat na výlety za dobrodružstvím- vzhledem k totální absenci jakékoliv elektroniky. Poraďíte jak nejlaciněji udělat to co plánuji? Děkuji, T
Zdravím,
možností je víc - od stříkání pistolí (na spreje zapomeňte - to vyjde draze) přes váleček až třeba po ten zmíněný štětec.
Válečkování dáváku podivu docela dobré výsledky i vodouředitelnými barvami, opravdu pěkně (při troše šikovnosti k nerozeznání ostříkání pistolí) to vypadá při použití syntetických barev (např. S 2013 Industrol) - nevýhoda je v dlouhém schnutí i při použití ředidla S 6001 pro stříkání. Jo a váleček ne molitanový, ale s takovým jako froté povrchem (vypadá to jako na váleček namotaný froté ručník) - molitan dělá pomerančový efekt (důlky).
kolego ronyxi, jaký přesně myslíte váleček s "froté" povrchem? Můžete dát prosím odkaz, ať je jasno jaký váleček? Dík
Asi sem se trochu nepřesně vyjádřil - myslel jsem zhruba toto (tak asi vypadal, ten co mám - má to takové chloupky jako froté ručník, ale krátké - co mi byl doporučený a který se mi zatím na různé nátěry docela osvědčil). Jestli je to přesně ten, co mám, nevím - já ho kupoval v kamenném obchodě a cedulka z něj už není (když bych šel kupovat další, vezmu s sebou starý jako vzorek).
Zcela úmyslně jsme ale psal že ne molitan - to mi lidé z oboru používající válečky dlouhá léta jednoznačně na syntetiku (na pěkně provedený hladký nátěr) nedoporučili, takže já osobně ho na syntetiku ani nezkoušel, ale na voduředitelné barvy jsem to zkusil a fakt molitan nedělá pěkný hladký povrch, ale dělá ten "pomeranč".
Ano, Industrol či barva jemu blízká, molitanový váleček a dost ředidla. Podklad je nutné dobře umýt a odmastit. A pak zalézt někan kde se nepráší a nelétají mušky. Nejdříve si to vyzkouším někde v koutku a pak začnu velké plochy. Na podzim jsem tak dělal karavan. Přiznávám, že ten první pokus kdysi dávno na sídlišti štětcem /válečky nebyly/ se nepovedl a za hodinu po práci jsem to celé umyl ředidlem. Druhý pokus už byl perfektní.
Poradíte jak nejlaciněji udělat to co plánuji?
A vy mu nabídnete polep folíí, kde na celou dodávku to bude stát min. kolem 15000,-
Pokud teda nemáte na mysli něco velmi levného z Aliexpress a samodomo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.