Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nejlaciněji nalakovat dodávku

Od: opus* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, vlastním Daewo Lublin a chtěl bych mu dát nový kabát - včetně nástřiku motoru :) nějak s mi to auto zalíbilo. Nechci utopit tisíce - celý mě stála davacku (tedy tisíc) ale chci si ho nechat na výlety za dobrodružstvím- vzhledem k totální absenci jakékoliv elektroniky. Poraďíte jak nejlaciněji udělat to co plánuji? Děkuji, T

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mot
hodnocení

2x
barva stetec a jedu...

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
možností je víc - od stříkání pistolí (na spreje zapomeňte - to vyjde draze) přes váleček až třeba po ten zmíněný štětec.
Válečkování dáváku podivu docela dobré výsledky i vodouředitelnými barvami, opravdu pěkně (při troše šikovnosti k nerozeznání ostříkání pistolí) to vypadá při použití syntetických barev (např. S 2013 Industrol) - nevýhoda je v dlouhém schnutí i při použití ředidla S 6001 pro stříkání. Jo a váleček ne molitanový, ale s takovým jako froté povrchem (vypadá to jako na váleček namotaný froté ručník) - molitan dělá pomerančový efekt (důlky).

jakubisko*

kolego ronyxi, jaký přesně myslíte váleček s "froté" povrchem? Můžete dát prosím odkaz, ať je jasno jaký váleček? Dík

ronyx*

Asi sem se trochu nepřesně vyjádřil - myslel jsem zhruba toto (tak asi vypadal, ten co mám - má to takové chloupky jako froté ručník, ale krátké - co mi byl doporučený a který se mi zatím na různé nátěry docela osvědčil). Jestli je to přesně ten, co mám, nevím - já ho kupoval v kamenném obchodě a cedulka z něj už není (když bych šel kupovat další, vezmu s sebou starý jako vzorek).
Zcela úmyslně jsme ale psal že ne molitan - to mi lidé z oboru používající válečky dlouhá léta jednoznačně na syntetiku (na pěkně provedený hladký nátěr) nedoporučili, takže já osobně ho na syntetiku ani nezkoušel, ale na voduředitelné barvy jsem to zkusil a fakt molitan nedělá pěkný hladký povrch, ale dělá ten "pomeranč".

hodnocení

0x

Já jsem před zahraniční cestou na Slovensko, starou Škodu Rapid umyl nitroředidlem, koupil syntetickou barvu na plot, molitanový váleček a za pár hodin bylo hotovo.

Sám jsem byl překvapen úspěchem.

jmhad*
hodnocení

0x

Ano, Industrol či barva jemu blízká, molitanový váleček a dost ředidla. Podklad je nutné dobře umýt a odmastit. A pak zalézt někan kde se nepráší a nelétají mušky. Nejdříve si to vyzkouším někde v koutku a pak začnu velké plochy. Na podzim jsem tak dělal karavan. Přiznávám, že ten první pokus kdysi dávno na sídlišti štětcem /válečky nebyly/ se nepovedl a za hodinu po práci jsem to celé umyl ředidlem. Druhý pokus už byl perfektní.

hodnocení

0x
Co to místo lakování polepit folií?

Poradíte jak nejlaciněji udělat to co plánuji?

A vy mu nabídnete polep folíí, kde na celou dodávku to bude stát min. kolem 15000,- *haha*

Pokud teda nemáte na mysli něco velmi levného z Aliexpress a samodomo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]