Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Baterka - jak často?

Od: lukasek* odpovědí: 12 změna:
Ahoj, mam Piaggio x9 125ccm. Baterka 11mAh, 12V z roku 2010. Mel bych ji uz vymenit? Zatim startuje bez problemu, ale nechci aby mne nekde vypekla. Diky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Když startuje, tak ji nechte sloužit. Bude to asi 11 Ah.

lukasek*

Nemůže se stát, že pak z ničeho nic vypoví službu a nechá mě někde viset? Respektive dá se nějak poznat, že se blíží její konec? Díky

k2

Existuji zatezove meraky, ktere zjisti kondici baterie. Kupovat ho asi nema cenu, ale v kazdem servise ci u autoelktrikare Vam baterku urcite zmeri.

lindaf*

Zdravím, každá baterie by měla mít svou životnost, mrkněte přesně na typ baterky, případně na web výrobce, nebo se někde zeptejte, kde se přímo baterie prodávají :)

honza33*

Nevipoví jen tak,poznáš to když začne při startování pokulhávat a startování bude trvat delší dobu.Pak ji dobiješ a za pár dní to začne dělat znova tak se blíží její výměna za novou.

asd1
hodnocení

0x

Zdechnout může cokoliv kdykoliv, i nová baterka. Preventivní opravy jsou nesmysl. Spíš se hodí údržba, u baterky nenechávat vybitou a hlídat elektrolyt (podle typu baterky).

Stav zjistíš zátěžovým testem. Pokud startuje bez problému tak neřeš.

fik
hodnocení

0x

To se právě u baterky říct nedá kdy zdechne,i baterka od stejného výrobce můžou dva kusy vydržet úplně jinou dobu. Pokud startuje dobře,ráno to třeba netočí slaběji ale živě tak neměnit,není důvod. Pokud by to třeba začalo nějak slábnout tak ji vzít na zátěžák a viděl by jsi.

Baterka tě samozřejmě může vypéct ze dne na den,můžou se vyzkratovat desky a ráno už prostě nenastartuješ a ani ji už nedobiješ,ale to předně nijak nezjistíš

To je ale riziko se vším,může se ti třeba vysypat dobíjení,nebo samotný startér,nebo třeba spínací skříňka nebo cokoliv,taky to budeš všechno preventivně měnit?

k2

Tak riziko, ze odejde 6let stara baterka je ponekud vyssi nez u dobijeni, starteru ci spinacky, takze preventivni vymena (obvzlaste v pripade, ze je tazatel na pojizdnosti skutru "zavisly"), mi neprijde zas jako takovy nesmysl...

asd1

Pravděpodobnost že mu baterka zdechne náhle je menší než že mu zdechne zapalování atd.

Pokud je na skůtru závislý, tak si musí nechávat 10 minut fóra na sehnání taxíku a ne preventivně měnit cosi co "by mohlo selhat".

Je fakt že běžná životnost je 5-7 let, ale zase je fakt že v autě jsem měnil po 12 letech.

Měnit baterku preventivně považuju za rozmar milionáře. To leda tak pokud už mám horší a pojedu na dovolenou na hory...

k2

Pravděpodobnost že mu baterka zdechne náhle je menší než že mu zdechne zapalování atd.
To povazuji v pripade 6lete baterie za velmi odvazne tvrzeni.

fik

Tak většinou baterie odchází s nějakými příznaky,třeba pár dní to startuje hůř a teprve pak už je hotovo,když sleduje jak to startuje a pokud to ráno startuje živě a svižně,riziko že ta baterka odejde ze dne na den je velmi malé,stát se samozřejmě může,ale to by mohl opravdu preventivně měnit všechno.

A navíc skůtr by měl jít v pohodě roztlačit kdyby něco,nebo se pletu?

mzxy*
hodnocení

0x

mám v piaggiu gelovku už 4 roky, v zimě jí mám doma ve skříni a cca po 2 měsících dobíjím malou nabíječkou CTEK, která udělá s baterkou vše co má aby byla v kondici

na piaggiu doporučuji jendou za čas vyjmout starter, rozebrat, vyčistit a promazat, točí pak lehce a šetří baterku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]