Nejste přihlášen/a.
Ahoj.
Pomozte mi rozhodnout při výběre vozidla. Plánuji pořízení ojetiny. Ročně najezdím kolem 20. - 30.tisíc km. Má představa je 1.9D 88kW, od r.v. 2006 v kombi v ceně do 250000,-. Moc se mi kvůli prostoru zamlouvá Opel Vectra, ale zvažuji i Renaulta Lagunu. Ani s jednou ani s druhou značkou nemám žádné zkušenosti.
Děkuji
Opel bych nebral, jsou s nimi stále problémy. Laguna také není zázrak bezporuchovosti. Škoda Octavia II. by byla podle mého nejlepší volbou, ale rozhodně ne Octavia I., to už jsou šroty a je to prakticky 15 let starý model (jedno z jakého roku výroby). Ale když nechcete VW, nebo Škoda, co takhle Honda Accord, nebo Toyota Avensis?
Myslím, že jsou daleko kvalitnější než Renault, o Opelu už nemluvě. Ale je to jen můj osobní názor podpořený osobními zkušenostmi.
bral bych oktávku s motorem 66kW, TDi, výkon bohatě stačí,auto je lehké, spolehlivé a spotřeba pod 5 litrů dle stylu jízdy také není zandbatelná...jen ty ceny jsou pořád relativně vysoké...
To je rada. Napise predstavu konkretniho motoru a Ty mu cpes hned jinej Navic pro kombajn naprosto nedostatecnej.
Z tech dvou spise Lagunu, ale co takhle petkovyho Golfa.
V poradi vsech jmenovanych bych bral Golfa, pak Octu, Lagunu a nakonec Vectru.
Děkuji, za odpovědi, ale osobně nepreferuji VW ani Škodu, nechci se ubírat tímto směrem. Co se mi ještě tak zamlouvá je Fiat Croma 1.9 JTD.
blahopřeji, další nespolehlivá značka se špatnou pověstí...ale možná si auto nepořizujete od toho, aby jste s ním hodně jezdil,ale aby jste mu sloužil...tedy jako pokladničku, do které začnete časem jen sypat penízky? Tak jděte do fiatu...Směr, kterým se ubíráte samozřejmě všichni respektujeme
Asi víte sám dobře, že těch Vecter C je obrovská nabídka. Rozhodně když se občas jen ze zvědavosti stavím v bazaru, tak jich tam vidím v týhle velikosti nejvíc. Sám dojíždím ještě Vectru B z r. 2001, navíc benzín, takže relevance mých zkušeností bude malá.
Řekl bych k ní:
- nulový zájem zlodějů;
- dobře odhlučněné auto, celkem příjemná jízda;
- rezne furt vejfuk, při troše štěstí se sežene noname za přijatelnou cenu;
- elektrický hejblata tradičně oplácky nespolehlivé - postupně zhasla půlka osvětlení tacho, občas nesvítí kousek hodin/rádia, často praskají žárovky ve světlech, teďka blbne elektrický okno u řidiče, ze se musí držet a nevyjede samo na jedno zmačknutí;
- dlouhodobě problémy s řídící jednotkou, že svítí kontrolka, občas zase ne, ale bez dopadu na jízdní vlastnosti. Až teprve teď (190 tis. najeto) mi to asi třikrát nenastartovalo, ale šlo to roztlačit nebo chytlo později. Ve značkovým servisu řekli, že buď škrtící klapka (14 tis.) nebo řídící jednotka (32 tis.) - to už dávat nebudu, to přesahuje cenu auta;
- zámek u zadního víka kufru bylo potřeba poštelovat občas a i tak se musí třískat;
- interiér bych řekl, že drží jinak slušně.
Myslím, že v zásadě toho Opla lze, ale kupovat s chladnou hlavou, jít tvrdě po ceně a uvědomit si, že to je se značnou pravděpodobností pak prakticky neprodejný a musí se dojezdit do konce.
myslím, že je to skoro jedno co vyberete. Kdysi jsem domů pořídili nové auto, jezdí dosud jako druhé, takový náhradník. Nejde o značku, to auto krom výměn oleje, brzdy, stíračů, no prostě prkotiny nestálo na opravách nic. Má přes 100 tis. km. Stejné mělo i pár známých a někteří mu nemohli přijít na jméno a rychle se ho zbavili. Stále něco. Myslím prostě že je to o štěstí. Dvě stejná auta mohou co do spolehlivosti vyjít naprosto rozdílně. Doporučoval bych kouknout na statistiky třeba kurzy.cz/... ale je to jen statistika a zase můžete kápnout na špatný kus. Vemte že výroba sice je přesná, jsou normy ale co když se právě v jednom kuse sejdou díly které jsou zrovna vyrobeny na hranici minima či maxima tolerance.
A bazary, ač také přemýšlím že něco staršího koupím pro ženu na nákupy usadila mě nedávná zkušenost, prodával jsem auto, mělo nalítáno přes 300, celkem dost, ne velkých ale závad tak za 20 000,- a v bazaru stálo o 30% dráže než byl výkup a nemělo ani 200. Takže spíš budu koukat po bazarech v cizině. Nebo koupíme nové.
Tady nahlédnutí do ciziny, výkon 88-146 kW, od 2006, nafta, do 7-9000 eur http://jdem.cz/b4mw7
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.