Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna válce na babettě

Od: e98 odpovědí: 5 změna:

Zdarvím, mám babettu 207, nedávno jsem na ni jel a po cestě jakoby přestávala postupně jet, jako když je ucpaný karburátor. Přijel jsem domů a sundal válec, píst byl po stranách černý. Karburátor byl ok. Po složení zpět jsem babettu už vůbec nenastartoval. Dle mého názoru je přidřený motor, a tak se ptám, jestli stačí vyměnit píst za nový, nebo musím koupit i celý válec? Děkuji...

Výměna válce na babettě
Výměna válce na babettě #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fran56ris*
hodnocení

2x

Jestli chceš opravdu slušný výkon,je potřeba vyměnit válec i s pístem a kroužky.Vše musí pochopittelně do sebe pasovat.A hlavně,jak zde bylo vzpomenuto,vytáhnout vložku z výfuku a řádně celý výfuk odkarbonizovat.To je velká bolest Babet,že se strašně zanáší komplet celý vyfuk.Motor je potom udušený.Na zkoušku můžeš zkusit nastartovat bez výfuku.POZOR NA SOUSEDY!

doplněno 12.03.16 20:35:

A věnuj pozornost nádrži,hlavně ventil vyšroubovat a vyčistit sítko.Bývá zarostlé vodním kamenem a smetím.Potom karburátor žízní a Babetta ne a ne jet.

doktpr365*
hodnocení

0x

Kdyby jsi měl přidřený motor tak ti nepůjde ani válec sundat. Co jiskru hází,benzín jde,je svíčka suchá nebo mokrá? To že nejde nastartovat nemusí být přeci hned přidřeným motorem.

e98
hodnocení

Svíčka hází jiskru, benzin tam jde. ještě jsem pak sundal ten válec a píst, očistil jsem ho od černoty, dal spátky a chvíli to jelo, ale nemělo to do kopce žádnou sílu. Potom to zas chcíplo a od tý doby to nejede. Kompresi to má o dost menší než to mělo když jezdila. Válec vypadá že je ok. Fakt nevím co s tím je.

hodnocení

0x

Přidřený asi ne,jak vypadá válec?Ty kroužky nejsou připečeny k pístu?To očouzené za kroužkama nesmí být,prostě to pouští tlak do kliky

x1x

A co výfuk? Neni ucpaný karbonem?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]