Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mam novou travní motorovou sekačku se kterou jsem sekl asi tak 3krat .CHytala bez problému vše v pohodě.Těd jsem pryč a seče manželka,ala pry naseče 1 koš a potom už nejde nastartovat,přičemž prý nazačatku chytne na poprvé.A až po dlouhe době opět chytne na poprvé.Nevíte někdo čím by to mohlo být a nebo jak to odstranit.
Děkuji všem za odpověd,ale toto vše jsem už zatím prověřoval,svíčka byla vyndana a vyčištěna,benzín je měsíc starý a leje se do sekačky bez oleje,první sečení trva tak 4 min. a pak pravě nechce chytit. Je to sekačka AL-KO 46 BR COMFORT motor: B&S Series 450. Zaruku budu moc uplatnit az se vrátím ze služební cesty,tak prozatím se snažím touto cestou s vašima rady se dopídit třeba k nějakému jednoduchému odstranění.Třeba se to už také někomu přihodilo,a tak budu čekat na další rady které by přichazeli k uvaze.
Nejjednodussi prozatimni reseni:
Sekacku pri vyprazdnovani kose nechat bezet - samozrejme nestrkat prsty tam, kam nepatri.
Co je tak tezkyho na tom, nechat motor bezet? Prave naopak je to lehci o to, ze se pak nemusi znovu tahat za snuru.
Zbytek - tedy sundani a nandani kose je furt stejny.
A az se vratis, tak to samozrejme das do servisu. Tezsi mi pripada, ze ma zenska behat kolem toho a hledat zavadu podle istrukci po telefonu nebo z netu.
Nenalila do nádržky naftu? Taky jen doměnka.
No,když je motor horký,tak se palivo muže odpařovat a o to je malinko snížena schopnost nastartovat.Ale pokud je motor nový a dobře seštelovaný a (,,konstruovaný"),tak by problem být neměl.
Další co mě napadá,že Naturál 95 při delším skladování rád zvětrává.Tak bych ,,odčerpal" palivo z nádržky a nalil tam nový kvalitní benzín.A vidělo by se.
Jestliže motor po zahřátí přestane fungovat, velmi často je to něco v elektrice (po zahřátí se může díky roztažení projevit přerušené vinutí na cívce apod. - velmi často se to objevovalo u Simsonu). Zkuste zjistit, jestli má motor jiskru, když nelze nastartovat. (vyndejte svíčku a lehce protočte motor) jestliže nebude mít, zkuste jiskru přímo mezi kabelem a motorem. Jestli jiskra bude, vyměňte svíčku, jestli nebude, bude chyba na krmící cívce neby tyristoru, ale do toho bych se bez zkušeností, být váma, nepouštěl a radši bych ji odvezl na opravu. V benzínu by to teoreticky mohlo být, ale nemělo by to souvislost se zahřátím. Můžete to zjistit změnou zatížení sekačky. když je necháte běžet na volnoběh a poběží i po zahřátí, můžete vyčistit palivovou soustavu, ale přestane jít po zahřátí i bez zatížení hledejte v elektrice.
Na internetu nikde není poznámka jaký benzin - většinou to bývá svíčka, která sice hází jiskru venku, ale pod tlakem pak nejde, tedy podle zkušenosti s dvoutakty. Taky by to mohl být následek prvotního zadření, nebo prasklého kroužku, což se pak projevuje právě nenastarováním teplého motoru, protože to fouká kolem pístu - (studenej je dobrej)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.