Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Laděný výfuk

Od: lukasb1234 odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, mám na autě laděný výfuk, dnes me za něj pokutovali, existuje nějaká obrana jak se tomu vyvarovat mimo toho že bych ho sundal nebo vyměnil? Mám na mysli jestli třeba stačí papír o homologaci nebo nějaka rada jak proti policistům, jak se furt měni zákony tak se v tom ztrácím, děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Řekl bych, že nevíte, co je laděný výfuk.

doplněno 10.03.16 21:50:

Laděný výfuk je objemový a délkový rezonátor určený ke zvýšení výkonu motoru. Motoru bez turba, bez katalyzátoru. Nejlépe motoru dvoutaktního ...

lukasb1234
hodnocení

co je podle vás tedy laděný výfuk?

No určitě to není výfuk, který dělá kravál (což si dost lidí myslí). Laděný výfuk je výfuk, který je přizpůsobený pro zvýšený výkon motoru. S jeho zvukem to nemá nic společného. Při běžné kontrole by ho asi policajti od neladěného nepoznali.

lukasb1234
hodnocení

auto jsem koupil už trochu upravené do sport edice, tímpádem nedokážu určit jestli je tento výfuk laděný nebo ne, kravál dělá to zase jo :D jestli je přizpůsobené pro zvýšení výkonu to nedokážu určit

Dovolil bych si upřesnit, jak a proč funguje u dvoutaktů rezonanční tlumič. U dvoutaktů dochází k tomu, že se část čerstvé směsi přefouknuté nad píst dostane z motoru do výfuku a úkolem laděného výfuku je vrátit ji zpět do motoru, a to takto: Od okamžiku, kdy se začne otevírat výfukové okno, se šíří tlaková vlna (cca 400m/s) do tlumiče, tam se odrazí od reflexní přepážky (příp. kužele), část uteče do atmosféry a zbytek se vrací zpět k motoru a ještě než se výfuk úplně zavře, tak zarazí část čerstvé směsi zpět nad píst.

"Laděný" výfuky na autech s tímhle nemají vůbec, ale vůbec nic společnýho. Ty dělají jen rámus. Čím větší rachot, tím je víc laděný.*zed**zed*

roomy
hodnocení

0x

Čus mě pomohlo se vymluvit že jsem auto už koupil s laděným výfukem. A nebo tu homologaci. Na všechno chcou papír.

lukasb1234
hodnocení

to jsem řekl taky a nepomohlo to :D

fastcrash*
hodnocení

0x

vše co tam není z výroby musí být zapsáno v TP. Pokud chceš mít klid. Mám na autě Homologovaný sportovní výfuk dovezený z itálie a policajti maj porad problém. A teď po změnách bude probůém i na STK.

k2

To je nesmysl. Nic jako pritomnost neserioveho vyfuku (ci cehokoliv jineho) na voze se do TP nezapisuje. Postaci, ze je homologovany pro provoz na PK.

lukasb1234
hodnocení

postačí k tomu tedy nějakej papír že je homologovanej? auto už jsem s výfukem takto koupil, ale žádnej papír k výfuku nemám

hodnocení

0x
LoL to bych musel jit zapsat i moje pricniky do TP.
Staci homologace , pak je identifikacni znacka na vyrobku +dostanes k tomu papir.

fastcrash*
hodnocení

0x

bejvávalo. ale od novýho roku už ne. Co tam nemá co dělat nebo není z výroby musí být zapsáno v TP. Pro zajímavost. Mám alfu romeo která má z výroby umístěnou SPZ na straně (ne uprostřed). No a pokud to není zapsáno v TP, neprochází to.

k2

Melete nesmysly. Z vyroby nemelo moje auto mlhovky ci autoradio. Presto ani jedno v TP zapsane nemam. Co se tyka SPZ na AR, tak je to jen novinarska kachna a neznalost fizlu potazmo techniku STK.
mdcr.cz/...

we
hodnocení

0x

kontaktujte prodávajícího ať dodá typový list s homologací

mzxy*
hodnocení

0x

podle právní úprava kterou navrhuje pan Ťok je auto technicky nezpůsobilé, podobné kraviny se nikam nezapisují, protže nejde o změnu technických údajů, každá auto má výfuk, dveře, kliky, sedačky, volant atd...tak nevím cdo by jste chtěli zapisovat...až bude zákon platný, budete vykázán z STK a sloupnou vám kontrolní známku, navíc lze předpokládat že došlo k zásahu do emisního systému

pokud jde o Policii, ta má od 20 února právo odebírat technické průkazy a odesítat je na registr vozidel, podle zákona vám TP vrátí až poté co doložíte protokolem z STK že je vše ok, a pokud bude někdo jezdit v době, kdy mu byl malý TP oficiálně zadržen, dostane zákaz řízení minimálně na 6. měsíců a slušnou pokutu...nižší trest zákon nezná...takže půl roku bez čidičáku...

Pokud jde o odebrání ORV na místě, poliocista má k tomu zmocnění zed zákona a obrana na místě k tomuto úkonu není, ppokud budete postupovat jako pan Janoušek který po telefonátu právníkům půollici sdělil že ŘP nemá u sebe, bude vám stejně "administrativně" zadrženo s tím žýe mátže půovinnost odevzdat ORV sám, a pokud budete v době !admoinsitrativního zadržení ORV" kjezdit, hrozí vám minimálně zákaz řízení na půl roku a pokuta...

Takže nepomůže ani schovat ORV do trenek...

Osobně podobný postup schvaluji, protože hlučná čoudící zbastlená auta nemají na silnicích co dělat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma laděný výfuk

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]