Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Při prodeji vozu musím vozidlo odhlásit,ale kde?Na obecním úřadě v místě bydliště,nebo na registru vozidel v místě bydliště.Děkuji.
Zdar! "Odhlásíte" v místě úřadu prodejce - Odbor, registr vozidel, na svů jen a pouze v případě, že chcete novou RZ svého kraje!
Úředníku-lituji ale máte špatné informace!
Při prodeji auta (moto atd) se hlásí ZMĚNA společně-prodejce i kupec- ale ne na úřadu v místě bydliště ale na dopravním odboru ,evidenci vozidel dle místa prodejce (ne na každém úřadě je tento odbor-Např TA má ale Veselí n/L ne a pak musí do Soběslavi kde se nachází pobočka Táborského úřadu ).Navíc značka se mění jen a POUZE při ZTRÁTĚ nebo POŠKOZENÍ nikoliv při změně místa registrace!Takže např RZ 0A2 3456 zůstane i když vozildlo půjde do Olomouckého kraje!
Úředníku - sorry ale pro Vás bylo jen to o RZ nic víc,asi jsem to měl napsat jinak!
Drze bych se připojil k tazateli s vlastním dotazem. Viděl jsem inzerát na ojetinu, kde prodávající informoval : Koupil jsem bez přepisu a tak ji prodávám bez přepisu. Co od toho očekávat? Co by to mohlo pro obě strany představovat? Předem díky a omluva za využití prostoru.
Salamosi-prohledejte zde poradnu a zjistíte co lze poté očekávat.Pominu-li možný postih až 50 000kč,tak minimáůně to,že když ztratíte RZ,prostě cokoliv budete-li chtít úřadě s autem (onu RZ,změnu barvy...a co já vím co ještě) prostě NIC neuděláte.Ale zase to má?výhodu? můžete pokud nefigurujete v registru vozidlo rezebrat a prodat na díly a zbytek do kovošrotu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.