Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velikost pneu na disky

Od: catty odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěla bych si objednat letní gumy, 196/65/ R 15 ale na diskách mám 205/55 R 16 a teď nevim jestli si mohu objednat ty 15tky aby mi šli dát na ty disky na kterých mám 16ctky? snad mé otázce je rozumět :) díky všem za odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Nemůžete na ráfky pro 16 dát 15tky nebo obráceně. :)
Většinou se letní dávají větší resp tím pádem nižší profil než obráceně. Nicméně jsou potřeba jiné disky.

hodnocení

3x

Gumy (pneumatiky), které můžete použít na svoje auto máte definované v technickém průkazu. Někde můžete mít povolené 15 i 16 palcové disky (a pneumatiky), to možné je, ale není možné na patnáctky dát cokoli jiného než zase a jen patnáctky.

hodnocení

2x

Pokud máš na disku pneu 205/55R16 a chceš dát jiné, tak 195/60R16 nebo 215/50R16 a proč? protože disk má rozměr 16" a na ten nejdou dát pneu s rozměrem15"

hodnocení

1x

V podstatě to tu bylo už řečeno, jen to shrnu pro přehlednost:

Pokud máte v TP uvedenu možnost použití více rozměrů, můžete tyto rozměry použít, jinak ne. Ovšem vždy musí odpovídat rozměr pmeu rozměru disku. Ostatně on by se Vám ty 16 gumy na 15 disky ani nepodařilo nazout (mají větší tu díru uprostřed:-D).

mzxy*
hodnocení

0x

můžete si objednat to, co uvedl výrobce v TP

pokud chcete menší pneu, tak včetně menších ráfků, také jezdím na 15 "balonech", protože silnice u nás je tankodrom a šetřím tak mápravy i svůj zadek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]