Nejste přihlášen/a.
Mám zadní kotoučové brzdy, jeden celý brzdový třmen jsem zrepasoval-výměna pístku+manžet+promazání, nový pístek šel zašroubovávat a vyšroubovát velmi snadno, zrepasovaný brzdový třmen je tedy snad v pohodě, avšak podle fotek je vidět, že jakoby lanko ruční brzdy je od toho nového (červeno zeleného) třmenu více napnuté a taky je mezera od dorazu asi tak zhruba 1cm.
Na druhé zadní brzdě je to na dorazu a mezera je snad jen 1mm. Je to špatně, když je jakoby jedno lanko víc natažené než druhé, popřípadně jak se to dá seřídit? děkuju za rady. Auto je Alfa Romeo 156 přední i zadní brzdy kotoučové. Každá zadní kotoučová brzda má prý nějaký "samostav", ale stejně si myslím, že by to napnutí lanka mělo být symetrické. Díky
Já nevidím, že by se dalo lanko někde na zadní brzdě seřídit, nebo se mýlím?
Pánové, děkuju za odpovědi, vážím si toho a rozhodl jsem se tedy na vaše doporučení vyměnit lanka ruční brzdy.
Můžete mi potvrdit, jestli je má úvaha správná? Chápu to tak, že potřebuju celkem 3 díly na lanovod ruční brzdy
1)jedno centrální lanko- fiatdily.cz/...
2)lanko ruční brzdy pravé- fiatdily.cz/...
3)lanko ruční brzdy levé- fiatdily.cz/...
Akorát nevím, jestli nemám zvolit jinou značku lanovodů než co je v odkazech
lubio.borec.cz/... - lanka se seřizují u ruční brzdy v případě 99% vozů, možná pomůže ten odkaz
jj, @dabel má pravdu - ještě doplním, že je doporučeno vždy měnit lanovody v páru! - ta částka není tak závratná a vyloučíte riziko zadrhování staršího lanovodu tj. brzké další opravy.
Lanka se neseřizují u brzd,ale u páky,aspoň ve všech případech co jsem se zatím setkal. Ale doporučil bych jedno,když už se děláš s repasí třmenů,doporučoval bych koupit i lanka,není to zase taková částka a budeš mít jistotu že nikde nebudou drhnout. Nová lanka pořádně prolej nějakým hustším olejem,pak tak rychle nezatuhnou.
Nepochybuji o vaší zručnosti, ale v servisu
1) budete mít jistotu správného dílu
2) - jedná se o bezpečnostní prvek vozu, nikdy bych brzdy nedělal doma, vždy to nechám na servis!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.