Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký alarm doporučujete pro Octavia 1 combi?

Od: stranger* odpovědí: 10 změna:

Ahoj, chtěl bych se zeptat jaký alarm byste mi doporučili pro O1 combi 1.9TDI 74kW 4x4 r.v. 2003?
- Podmínkou je aby bylo akusticky ozvučené zamykání a odemykání, protože občas je ten zvuk to na co spoléhám a to co mě ujistí, že se auto zamknulo, jinak jsem schopnej vyběhnout zpátky k autu po 10-ti minutách a ověřit si to... :D

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mot
hodnocení

2x
zadny, vyhozeny penize

hodnocení

2x

mám v obou oktávkách - 03ka a OO alarm od Jablotronu CA32O autoalarmy.heureka.cz/... akorát sem nezapojoval ty čidla vnitřního hlídání neb to reaguje i na přelet mouchy *smich* a hlavně v létě to furt houkalo jinak alarm parádní má i tři immo okruhy a zapojoval sem si ho sám *palec*

doplněno 06.03.16 15:03:

a ještě tam mam jako doplněk tajnej vypinač *palec*

mzxy*
hodnocení

0x

doporučuji zamykat řadící páku a uzamčení kontrolovat hned po uzamčení, akusticky - cbyknuzí zámků, vizuálně - západky zámků dveří a mechanicky - kliky dveří

stranger*
Jestli se pocita s tim, ze bude zarazena rychlost a zamcena paka, tak zlodej muze vyslapnout spojku a auto roztlacit za pomoci nekoho dalsiho.

hodnocení

0x
To je zbytecne.
Pokud to je vonavka tak radeji gps modul. Proti ukradeni.
Jinak pro pripad zda je zamceno , neni nic lepsiho nez zamknout a zkusit otevrit.
stranger*
A kolik takovy modul vyjde? Popripade hodite mi sem odkaz na nejaky kvalitni? Jinak na polohu auta, respektive toho modulu se muzu podivat kdykoliv na svem pc nebo jak to funguje?
paw*
Vyjde tak na 10 000. Odkaz nedam, ale lze vyhledat. Akorat u 15 let stareho auta muze jit pridanim moduli klidne o navyseni ceny o dvojnasobek.

5n8si1oki
hodnocení

0x

Jedině pojištění ochrání vozidlo. Ostatní věci jsou hlavně pro dobrý pocit.

Známému ukradli před rokem Octavii 2. Měl tam všechno možné, a hlavně GPS a GSM. Brzo ráno mu to píplo a než stačil vyběhnout před barák, tak všude už jen ticho a auto nikde. Za pár hodin mu to ještě píplo cca 300km daleko a pak už nic.

hodnocení

0x

Sledování přes GPS. Známému ukradli auto a najednou kouká, auto je na Ukrajině. Tak zavolal na Polís a navigoval je přesně ke svému autu. Samozřejmě to nemusí vždycky dopadnout tak dobře, ale je to jediná solidní ochrana. Já mám takto sledovaná některá auta, zařízení stálo kdysi cca desítku a sledování asi 250,-kč měsíčně. Já to mám od firmy Princip, ale existuje jistě spousta jiných. Mám to už deset roků a spokojenost. Zamykání zpátečky je nesmysl. Zloděj otevře kapotu, shodí táhla z převodovky, ručně si zařadí trojku a jede kam chce. Není totiž zamčená rychlost na převodovce, ale jenom táhla. Dobrou variantou je amatérsky zabudovaný skrytý odpojovač čerpadla. U Octavie bych volil ještě přrušení napájení diagnostické zásuvky. Přes ní se dá obejít imoblizer, ale jen pokud funguje. Jakmile je zástrčka nefunkční, je to zase pro zlodějě zdržení.

doplněno 06.03.16 15:36:

Jak píše dabel, tajnej vypínač je to nejlevnější a nejlepší.

hodnocení

0x

Když ještě měla O1 nějakou cenu, měl jsem v kufru schovaný alarm s mobilem s určováním polohy od t-mobile.

Teď musí jako odrazovadlo stačit kravský řetěz na volantu (v místě kde prochází volant je chráněn koženou fuseklí.) Toto používám už skoro 30 roků. Když se to auto někdo rozhodne ukrást, tak tomu nezabráníte. Jediné co má smysl je zloděje odradit, aby si vybral jiné, které ukradne viditelně snadněji. A v autě nic nenechávat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]