Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doprava nadrozměrného nákladu

Od: jirik* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, chystým se převést stroj z Mariánských Lázní do frýdku-Místku. Mám v plánu to vzít na autovozík. Všechno by klapalo,až na šířku stroje, která je 2900 mm, což je přes povolený rozměr.

Může mi někdo poradit, jestli jde vyřídit nějaké povolení pro celou Čr? je to takhle nutné? Většina lidi mi řekla, že se na to mám vys... ale víte jak to je...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

1x

Dobrý den, je to skoro přes celou republiku. Osobně, ačkoliv neznám výši poplatků a povolení, bych si požádal o povolení. Nevíte co se může stát, budete např. účastníkem dopravní nehody a mohlo by se v tomto případě vše obrátit proti Vám, jelikož je náklad širší než povoluje vyhláška atd atd. Nebo potkáte vola a je průser. Záleží pouze na Vás. Nic za to nedáte, když se poptáte co vše by to obsahovalo.

stonek*
hodnocení

1x

Ano, povolení vyřídit jdou, s tím vozíkem to ale asi neklapne. Já jsem toho názoru, že si budu dělat svou práci, kterou umim, mám na ni vybavení a potřebná povolení a tu cizí práci, kterou úplně neovládám si (rád) zaplatím. Jiným pohledem, když chcete dělat kšeft, měl by jste být ochodný taky něco utratit... Svěřte to jiným.

sctrans
hodnocení

Neplaťte zloděje. Převážím si techniku po celé Čr, taháme to pořád, nic se nikdy nestalo,povolení si za pár korun vyřídíte. za 30 000 si seženu kamion 2x točka od moře z PL do Ostravy. za 30 000 jsme nikdy nic nevezli, čistá zlodějna...mám největší nabídku za 16 000 Kč...Ještě že existuje Rall Trans

OT: my řidiči z povolání máme zase svoje diskuzní skupiny a tam si klepeme na čelo těm, kteří pracují u tak zvaných dopravců co podlézají ceny aby dostali kšeft a pak se tito řidiči hrozně diví že mu zaměstnavatel postrhává výplatu o nesmysly, protože logicky pokud bude dopravce jezdit za směšné ceny, tak na důstojnou výplatu pro řidiče prostě nemá a jedině řidič je ten, který se může nechat oškubat... my řidiči takové firmy máme na háku, vzájemně se na ně upozorňujem a radši jdem dělat k těm podle vás zlodějům :)

hodnocení

1x

Vůbec se nepokoušejte s tím přejet. Když nic nezpůsobíte, můžete dostat pokutu v desítkách tisíc. Když něco uděláte, tak to mohou být miliony. Prostě na silnici s tím nemáte co dělat. A to že vás chytnou je naprosto jisté. Téměř celá dálnice je monitorována. Nejlevněji vás vyjde sjednat si na to firmu, která se tím zabývá. Nedoufejte, že vám takovou štreku někdo pojede za 30 tisíc nebo snad méně. Povolení vydává ministerstvo dopravy, musí k tomu být přesně stanovená trasa, doprovodné auto a vybavení, čas jízdy.

Něco jiného je překročit délkový rozměr, to totiž není tak nápadné, ale někde s tím širokým sejmete babu s vozíkem (nebude vám totiž stačit jeden jízdní pruh) a máte nadosmrti vystaráno. Jsem autodopravce a radím vám neriskujte, fakt to za to nestojí.

doplněno 05.03.16 21:30:

policie.cz/...

cicko*
hodnocení

0x

Milý "jiříku z sctranzu", klidně si převážej co a jak chceš, ale neotravuj se svojí rozdvojenou osobností na této poradně. Toto není inzertní agentura!

hodnocení

0x

Jiříku, Vy to víte, my to poznáme, že si napíšete dotaz a sám si na něj odpovíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]