Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co když auto nepřihlásí?

Od: wert odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

prodávám auto o víkendu ,ale samozřejmě o víkendu auto nepřepíši na nového majitele,ale přes týden nemám čas,takže jsem se rozhodl dát mu pnou moc,ale co když si auto nepřepíše já zruším pojistku a on dále bude jezdit na mě ,co by se stalo v tomto případě?

Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jestli toho kupujícího neznáte, tak opatrně. Pojistku nezrušíte, ta automaticky zaniká změnou majitele, ale tuto změnu musíte oznámit a doložit své pojišťovně. Většina pojišťoven se vůbec nebrání tomu, aby bylo auto pojištěno dvakrát. Peníze nesmrdí, že jo.

A co by se mohlo stát? Přijde přestupek a magistrát osloví vás, jako majitele. A vy řeknete "nevím kdo s autem jel" a tak se může stát, že pokutu zaplatíte vy jako majitel. Osobně bych si ten čas pro klid duše udělal.

mzxy*
hodnocení

0x

pokuta pro oba je 0 - 50 tis Kč

nepřepisuje to nový majitel ale OBA majitelé, původní i nový, takže otázka je špatně položena a měla by znít...co když auto nepřepíšeme?

Vám v podání žádosti nic nebrání

pochybuji že kupec který musí přijet v neděli protže bydlé 300 km daleko, pojede tu samou trasu v pracovní den aby auto přepsal Vaším i jeho jménem, proč to neuděláte sám?

harley

Ted nemáte čas - ale může se stát že za pár měsíců si budete muset udělat čas a chodit vysvětlovat přestupky na MM nebo i soud .

Raději si ten čas udělejte ted než bude pozdě.

hodnocení

0x

Co se může stát napsali předchozí rádcové-doporučuji udělat EvK dopředu a ať Vám kupec zašle ověřenou PM a převeďte na něj dopředu.Zásadně nedávejte PM neboť se musí hlásit změny v místě registrace PRODEJCE! a tudíž Vaše PM nic neznamená neboť když se nemůže zajet na registr v prac den s Vámi,tak samotnému s Vaší PM tuplem ne!

hodnocení

0x

werte, kolegové to ještě píšou skromně, ale co budete dělat za měsíc, až zjistíte, že vozidlo ani doklady nemáte, stále je na Vás nahlášeno, kupec ho boural, prodal cikánům..

Co budete dělat pak?
Takže jako většina radím, nedávat doklady ani auto z ruky, pokud nepřepíšete.

Ahoj Milane, prosím o radu, jak bych si mohl ověřit, třeba po 10 dnech, že kupující auto na sebe přepsal?

Toníku, dojdu na úřad a tam mi to sdělí.

doplněno 08.03.16 09:58:

Toníku, to najdeš, že je vozidlo pojištěné, ale Ty se ptáš, jak poznáš přepsané. To nepoznáš z pojistky.

Díky, tak tam dojdu. Ale mám takový dojem, že svého času existovala možnost nahlédnout do databáze pojišťoven na některém webu se zadala reg.značka a ukázalose, od kdy je auto pojištěné a u které pojišťovny. Nemohu to ale nyní najít.

Myslíte TOTO? Pokud Vám to nepůjde přes odkaz, jděte na www.ckp.cz a v dolní části úvodní stránky je odkaz do informačního střediska ČKP.

danys*
To existuje stále,jmenuje se to bez pojištění.cz. Nezlobte se,ale jste tak naivní,ze si myslíte, ze když auto pojisti,ze je i přepsany? Kort u pekáče kde se platí x tisíc eko!

EKO je uhrazeno:-P

Zřejmě další adept na dotaz-Prodal jsem auto a kupec nepřehlásil,mně přišla pokuta co dělat?!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]