Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolísání otáček za jízdy na neutrál

Od: punker* odpovědí: 7 změna:
Zdravím, co může mít vliv na kolísání volnoběžných otáček za jízdy u dieslu? 1.8tddi 66kw Může to být snímač otáček na klice? Diagnostika bez závad a stalo se to jen jednou, ale dvakrát za rok se mi stalo že jsem hůř startoval... V létě asi na 5pokus a po druhý to bylo v zimě asi na 20 pokus. Jinak vždy na brnk.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Bolo by dobré napísať o aké auto sa jedná a čo to bola za diagnostika.

doplněno 13.03.16 21:35:

Tak skúste snímač otáčok premerať.Inak na fórach po nete kolísanie otáčok u týchto aut dosť spôsobuje regulačný ventil na čerpadle.

punker*
hodnocení

Jedná se o ford focus 1.8tddi 66kw r.v.2000 a diagnostika forscan a delphi ds150

saladin
hodnocení

0x

řekl bych že pravděpodobně špatné vstřikování?

k2

Co si mam predstavit pod pojmem "vstrikovani"?

punker*
hodnocení

To si myslím že by dělalo i při volnoběhu na místě, navíc teplý i studený starty jsou OK a před rokem a 20tkm se dělal repas čerpadla... Spotřeba je taky vpořádku, takže vstřikování asi nee, to kolísání bylo jen jednou, tak snad vpohodě :)

saladin
hodnocení

0x

a kolísá vám to jen na otáčkoměru a nebo to i cítíte jak motor kolísá?

punker*
hodnocení

Jel jsem asi 90km/h ale jo trochu to bylo i cítit, ale stalo se to jen jednou... V chybových hláškách na diagnostice nebylo nic, ale v logu závad byl právě snímač otáček na klice, tak nevím, moc se v tom nevyznám... Diagnostiku jsem si dělal sám, takže spíš jen to vyčtení závad :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]