Nejste přihlášen/a.
Jaký máte názor na dacie duster?Jaké mají motory co se týče kvality?Jaký benzínový motor?Díky.
Doplním,jaká je cena náhradnich dílů,třeba vůči octavii.
Ja bych do toho auta nesel.Spustil jsem si konfigurator Dacia .Dal jsem motor 1,6 SCe 84 kW/114 k 4x2 S&S Arctica .Trochu vybavy a cena 330tisic?To ma jen 5 stupnovou prevodovku a malej vykon na tak tezke auto.Bude to lenosny.A po par letech to bude rachotit jak zebrinak no a koroze bude urcite taky.
Při hodnocení tohoto auta musíte vždy brát v uvahu "vzhledem k té ceně" .. protože porovnávat jej s většinou konkurence nelze. Na trhu asi jen těžko lze najít auto s lepším poměrem cena-užitná hodnota.
Kvalita zpracování zvláště po faceliftu je poměrně dobrá, auto je levné, to se chtě-nechtě prostě nevyhnete použítí méně kvalitních materiálů a horšího dílenského zpracování, nic méně není to něco co by se nedalo přežít (po faceliftu, je to o něco lepší) každopádně Duster není špatně vyrobené auto, legendy o reznoucích dacíích nelžou - třeba takový starý logan, duster už díky bohu nerezne.
Koupit ojetého Dustera je dost velká past - většina lidí co koupí dacii, ji koupí buď do firmy na těžkou práci nebo jako auto do lesa, do terénu apod - v obou případech se na něj nahlíží jako na spotřební lacinou věc, které není třeba věnovat velkou péči, takže narazit na ojetého dustera v dobré stavu chce hledání.
V úvahu snad přichází jen nejvyšší výbava.
Spolehlivost auta je světe div se - celkem dobrá, ono se toho nemá moc co pokazit, jediným zdrojem problému může být převodovka
Motor .. většina z nich jsou staré známé motory, takže jsou s nimi zkušenosti. Vyhnul bych se jen 1.2TCe- duster je přece jen velké a težší auto, a malý motor má občas problémy, navíc je nový a nejsou s ním moc velké zkušenosti, 1.6SCe (benzín) je starý motor, je naprosto bez problémový, ovšem trochu slabší. Nejlepší motor který můžete do dustera dát je 1.5DCi 79 a 81kW (66kW- občas zlobil vstrikovaní, při horší kvalitě nafty) je spolehlivý, hezky táhne, má malou spotřebou - ovšem velmi důležitá je jeho udržba.
Tedy celkově Ducia Duster 1.5DCi 81kW .. poměrně spolehlivý, levný provoz, levně a lehce opravitelný, ovšem horší výbava, jízdny vlastnosti na dnešní dobu podprůměrné, nic moc přesná převodovka ... pracant, žádné extra věci, žádná extra výbava - prostě vše nejednodušeji jak jde - tak trochu cesta zpět časem - hlavně při pohledu na palubku.
Je velmi rozporuplný, při koupi ojetého si dejte velký pozor na to aby nejezdil v terénu a nebyl omlácený podvozek - pak rád začně reznout a je to nezastavitelné .. pokud koupíte dobrý kus (což bude těžší ale za zkoušku to stojí) tak koupíte auto které bude velmi levně jezdit a případné poruchy se dají velmi jednoduše a hlavně levně opravit.
Vlastně prakticky nemůžete udělat s výběrem motoru výraznější chybu .. jeden pojede o něco svižněji, druhý o něco pomaleji - ovšem spolehlivost je téměř stejná.
Vyhl bych se opravdu jen té 1.2 - slabší, těžké auto - více žere (ačkoli papírově je na tom velmi dobře) a hlavně ji trápí zanášení - kladem jsou nižší emise (otázkou je, jestli vás to jako konečného zákazníka zajímá)
Pokud ojetou - vybírejte velmi dobře (s mechanikem) zkontrolujte auto ze spodu, kupujte v nejvyšší výbavě, ty v té nejnižší nejen že opravdu nic moc nemají ale většinou je kupovali firmy na stavby v podstatě jako auto na odrovnání - tomu bych se obloukem vyhnul, moc se o ně nepečovalo.
Jen doplním že např. v Německu je Dacia Duster jedním z aut, které nejméně ztrácí na hodnotě...
Švagr v Německu pracuje a co vím, tak je tam prý Duster hodně oblíbené auto.
Moc díky za Vaši hodnotnou odpověď.Jaké ojeté auto byste doporučil Vy?Cena okolo 150000.Co třeba Hyundai nebo Kia.Pro daniel.
Asi chcete SUV? .. upřímně dnes je to s autem těžké .. Zkusit se v autech svézt, říct si jaké mi je nejvíce "sympatické" vzhledově ale i jízdou, posezem - může se stát, že se vám bude nějaké auto po všech stránkách libit, pak do něj sednete a zjistíte že se v něm necítíte.
Do 150tis se dá sehnat spousta dobrých aut. V žádném případě netvrdím že Duster je špatné auto.
Osobně, nevím jaké auto bych si koupil, měl jsem model Peugeotu Partner po faceliftu (2009), když jsem začal vybírat nedávno nové auto tak jsem prostě nevěděl - člověk vám vždy poradí co má on - je to super/nic lepšího na trhu není, ten co ne, řekne že to stojí za hov*o .. tedy pak se dostáváte k metodě více méně pokus omyl a výběr nového auta spíše vypadá jako to jak vybrat menší zlo - koupil jsem tedy nový Partner. (na základě toho, že ze starším jsem byl spokojený, ten nový je krom předku a nějaké elektroniky a ekokravin v motoru totožný,maličko nižší spotřeba- zatím jsem spokojený "ťuk ´tuk" )
U ojetého auta platí- vybírat s mechanikem, auto pořádně zkontrlovat, nechat prověřit podle VINu stočené km, minulé majitele, zvláště jestli není auto náhodou v exekuci platí - důvěřuj ale prověřuj.
Obecně také platí, že čím novější auto koupíte tím vyšší náklady na servis budou, díly budou dražší než třeba u 10let starého auta, a zase čím starší auto bude a bude mít víc najeto tim více servisních ukonů a peněz se vyžádá - Svezte se v autě co se vám líbí - pokud se bude líbit i potom, zjistěte si jaký motor je ok, na co si dát největší pozor a vemte ho - více méně je totiž většina aut už na tom dnes stejně.
Renault to neni ani nahodou.Ty dily na Daciu jsou vyrabeny jinde nez na Renault a taky hlavne v horsi kvalite pro Dacii.Proto je to tak levne SUV.Vite tady nekdo kolik stoji oprava spojky u Dacie?
Tak porovnávať Dustera so snom českých rodin to ani náhodou.Mám zato že na Octu budú diely takmer stále tak ako je to u modelovej rady favo/fel,120,105,100,1000MB.Ostatne na Dustera bola recenzia aj na TOP GEAR a vôbec to nepôsobilo zle.Výber aj tak bude na manželke .
takže :
onehdá jsem ve Světě motorů četl srovnání dustera a suzuki SX4 - No- jasně vyhrál SX4 - kvalita zpracování o dvě třídy výš (to cituji- pamatuji si to) , nicméně duster je levnější - samozřejmě podle výbavy . ... Ale co je důležitější - pokud to chcete do terénu, tak s tím bacha . Zakrytí důležitých častí na spodku je bída - namátkou co si pamatuji je umístění filtru pevných částic přím o dole pod řidičem či motorem - nekrytý - snadno se tudíž v terénu poškodí - spíš urve . potom vůbec vedení výfuku . sx4 pěkně sofistikovaně nad nápravou (zadní) - tady je to pláclé normálně aby to tam nějak bylo , no... atd.
byl to vlastně test dustera, SX4 a yetiho . Duster byl nejlevnější (a nejledabyleji udělaný), yeti nejdraží, SX4 mezi - doporučovali jednoznačeně suzuki
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.