Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
již týden mám na skle škrábanec, který můžete vidět na obrázku, který jsem stáhl pro ilustraci. Nevím od čeho to může být, možná od rozbitého stěrače. Každopádně nemám teď finance na opravu, takže se bojím pokuty. Mohu za toto dostat pokutu od policie? Na opravu budu mít zhruba začátkem dubna.
Díky všem
Důležitý je, jestli je v zorném poli řidiče, jestli ne, je to ok, jestli ano, je to špatně. Jinak spousta pojišťoven dnes k povinnému ručení automaticky pojišťuje čelní sklo již v ceně.
Záleží na koho narazíš. Předpis řeší poškození skla v zorném poli řidiče. To se většinou vymezuje plochou kterou stírá stěrač. Máš li teda škrábanec od stěrače, asi to bde v zorném poli. Něco jiého je ale škrábanec a něco jiného pavouk. Rýha většinou policajtům tolik nevadí.
Tohle ale nevypadá na škrábnutí,ale na prasklinu,co vede shora od střechy,tam by stěrač těžko dosáhnul a navíc,podle mně to zasahuje do zorného pole řidiče,jedině že by řidič byl,,trpaslík,,tak to potom ne. My měli skoro stejnou prasklinu,ale odspoda a praskala dál a dál a byla,,jen,,u spolujezdce a známý u policie řekl,že je to problém,tak jsme raději nechali sklo vyměnit. se spoluúčastí 3000,-
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.