Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem si přečetl nově platící nařízení vyhlášky MD k silničnímu provozu.Zarazilo mě kam mám umístit navigaci když nesmí být uchycena přísavkou na čelním okně,(2 000kč). Jak velké může být množství sněhu na střeše vozidla 2cm,10cm, víc.Jak si s tím poradí kamiony nebo těch se to netýká.A jsou tam i jiné vychytávky.
Jo a to jsem ještě zapoměl.Potvrzení od lékaře o způsobilosti z věkových důvodů má být i v angličtině.Prý je vyžadováno i v cizině. Tak si myslím,že by na to měl být vydán nějaký formulář. Souhlasím,že výška sněhu je na posouzení řidiče. Ale i na posouzení policajta.
Taky bych nějaké takové nařízení rád viděl
a) navigace - to, že ve výhledu by nemělo být nic umístěno platí už hodně dlouhou dobu, v provozu vždy záleží na příslušníkovi, zda navigaci umístěnou ve výhledu bude tolerovat
b) sníh - centimetrově to nikde uvedeno není, i zákon může předpokládat že samotnému řidiči logicky dojde co je v provozu nebezpečné a co né. I v minulosti si byl odpovědný za to, pokud led z tvého auta někoho zranil nebo způsobil škodu. Nyní to zákonodárce uvádí výslovně a tím se tento stav dá pokutovat. Pro kamiony to platí též, ovšem v tomto ohledu je nová povinnost paskvil, protože nad 1.5 metrů jde o práci ve výškách, která je v BOZP zakázána při teplotě pod -10°C nebo při sněžení, tak že jediná možnost je myčka nebo rampa, která logicky není kdekoli kde řidič musí odstavit vozidlo.
sám mám na čelním skle navigaci, ale je umístěna tak že nebrání výhledu, protože v poloze ve které sedím vidím za navigací jen přední kapotu a nic víc
samozřejmě bych si to nepletl s notasem na paluvní desce, ktesý s oblibou vozí kamioňáci a dívají se za jízdy na filmy...
s výjimkou amerických většina těch co u nás jezdí nemá kapotu a notas zasahuje do výhledu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.