Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Názor na nová nařízení MD

Od: zvanda® odpovědí: 5 změna:

Dnes jsem si přečetl nově platící nařízení vyhlášky MD k silničnímu provozu.Zarazilo mě kam mám umístit navigaci když nesmí být uchycena přísavkou na čelním okně,(2 000kč). Jak velké může být množství sněhu na střeše vozidla 2cm,10cm, víc.Jak si s tím poradí kamiony nebo těch se to netýká.A jsou tam i jiné vychytávky.

doplněno 02.03.16 17:28:

Jo a to jsem ještě zapoměl.Potvrzení od lékaře o způsobilosti z věkových důvodů má být i v angličtině.Prý je vyžadováno i v cizině. Tak si myslím,že by na to měl být vydán nějaký formulář. Souhlasím,že výška sněhu je na posouzení řidiče. Ale i na posouzení policajta.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Taky bych nějaké takové nařízení rád viděl

a) navigace - to, že ve výhledu by nemělo být nic umístěno platí už hodně dlouhou dobu, v provozu vždy záleží na příslušníkovi, zda navigaci umístěnou ve výhledu bude tolerovat

b) sníh - centimetrově to nikde uvedeno není, i zákon může předpokládat že samotnému řidiči logicky dojde co je v provozu nebezpečné a co né. I v minulosti si byl odpovědný za to, pokud led z tvého auta někoho zranil nebo způsobil škodu. Nyní to zákonodárce uvádí výslovně a tím se tento stav dá pokutovat. Pro kamiony to platí též, ovšem v tomto ohledu je nová povinnost paskvil, protože nad 1.5 metrů jde o práci ve výškách, která je v BOZP zakázána při teplotě pod -10°C nebo při sněžení, tak že jediná možnost je myčka nebo rampa, která logicky není kdekoli kde řidič musí odstavit vozidlo.

hodnocení

0x
Neresim s navigaci jezdit na celni skle budu. Fakt nebudu delat diry do palubovky.
Ono jde hlavne urcite o led a snih? Jo neni napsane kolik presne takze taktez cajk :)

hodnocení

0x

Je to nařízení někde k nahlédnutí? Děkuji předem ..

mzxy*
hodnocení

0x

myslíte určitě novelizovaný zákon 361

MD nemůže nikomu nic nařizovat, akorát si dalo do zákona že bude usměrňovat činnost STK

mzxy*
hodnocení

0x

sám mám na čelním skle navigaci, ale je umístěna tak že nebrání výhledu, protože v poloze ve které sedím vidím za navigací jen přední kapotu a nic víc

samozřejmě bych si to nepletl s notasem na paluvní desce, ktesý s oblibou vozí kamioňáci a dívají se za jízdy na filmy...

s výjimkou amerických většina těch co u nás jezdí nemá kapotu a notas zasahuje do výhledu:-P

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]