Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Folie do oken auta

Od: fex odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

máte někdo zkušenost s dodělávánými foiliemi do skla automobilu? chtěl bych si to pořídit kvůli miminku, aby na něho nesvítilo. Samozřejmě bych chtěl folie s atestem.

Jaká je optimální míra propustnosti světla? Poradíte někdo?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Plácni tam fólie sundávací. Někomu stačí větší propustnost, jiný má z auta černou rakev. Tohle musíš vědět sám. Jinak ve firmách, kde folie dělají bývá tabulka skla s ukázkama různých propustností, tak porovnej a vyber.
fex
hodnocení

Máte nějaký tip na sundávací folie?

hodnocení

0x
Presne tak , zajdi a podivej se na folie a pak so vyber.
Ja daval dozadu cca 80% ono ty folie jsou takove , ze z auta ven jde dobre videt. Nez naopak.

mytrix*
hodnocení

0x

Pro tento úšel rovněž doporučuji použít spíše clony do oken než fólie. Je tam zásadní výhoda v tom, že je lze v případě potřeby odstranit a druhá podstatná věc, že lze mít otevřené okno a přitom stále stíní.

Cena těch kvalitních se ale dostane na cenu fólií, takže je to na zvážení, co od toho čekáte.

Jen zběžně uvádím například slunecni-clony-do-auta.cz/... ale výrobců je víc. Tuším že i automobilky to mají v příslušenství (je vždy lepší volit originály pokud existují)

Tak něco podobného jsem si dělal sám. Investice cca 250kč za zadní okna, okna boční na kombíku a celé zadní okno. Jinak pozor na ty děrované clony, může to být nepříjemné na pohled a dělat se špatně viz reklamní folie v mhd...
fex
hodnocení

Můžu se zeptat z čeho jste to vyráběl?

Přešil jsem velké clony cca 50x100cm. Udělal mustr dle okna a naohýbal tu pružinovou ocel ve cloně. Vše sedí přesně na celé okno. Pak jsem olemoval lemovkou okraje.

daniel*
hodnocení

0x

Ano, mám zkušenost, na všech autech, vozím nářadí tak aby to případné "pomocníky odlehčovače" přiliš nelákalo nechal jsem si vždy zadní okna a kufr polepit.

Na prodejně mají vystavené folie už nalepené, tak se můžete kouknout co by vám tak nejvíc vyhovovalo, zákonem jsou limitované pouze okýnka v předu.

udává se v % propustnosti světla (takže čím nižší číslo, tím méně jde vidět do vnitř) Nejčastěji se dělá od 50-5% při těch 5% už dovnitř nejde skoro vidět.

Mám s UV ochranou, zvyšují pevnost skla (proti rozbití a v případě nehody se tolik netříští), mají nějakou zvýšenou odolnost proti teplu, takže více chrání ten vnitřek auta před teplem, do vnitř vidět nejde, ven v pohodě (trochu jako přes sluneční brýle), mám to na větším autě (Peugeot Partner) 2x boční okýnka na dveřích, 2x boční okýnka a 1x zadní okno (kufr) .. cena 2700Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]