Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zruseni papiru

Od: venca* odpovědí: 10 změna:

zdravim potreboval bych poradit pred mesicem jsem si byl koupit auto s tim ze to prodaval nekdo kamaradovi ze je v cizine a ze se mi za mesic ozve a prihlasime to na me na aute je zaplacena pojistka od majitele veskere papiry jsem k tomu obdrzel ale uz je to doba a pan mi nebere a neodpiva na telefony na kupni smlouvu jsem pouze napsali jmena adresy a typ auta,ale zadne vin cislo ani cisla z technicaku takze se da oznacit za neplatnou KUPNI SMLOUVU?Nicmene jsem auto naboural vcera na vlastnim pozemku a ted co stim teoreticky auto na me neni vazane takze ho muzu prodat ci rozprodat na ND a papiry muzu hodit do kamen jde mi o to aby si pan za rok nevzpomnel a ja v tom nelital s nim hrozi mi neco kupni nekompletni smlouvu muzu tvrdit ze si napsal sam dekuji za odpovedi hezky vecer Vaclav

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Abyste se nestal spolupachatelem, doporučuji nahlásit PČR k prověření. Pokud VIN není kradené a vše je v pořádku, jedná se o blbě sepsanou smlouvu, ale vy jste v pozici vlastníka bez právních potíží a můžete prodávat podle svých představ. Pokud byste prodával na ND, VIN bylo mezi odcizenými vozy, budete v případě dopadení stíhán jako spolupachatel.

doplněno 29.02.16 20:39:

Za pár let - až chytnou zloděje, ten se přizná, že vůz prodal vám. Vy budete předvolán co že jste udělal s kradeným vozem. Aha, rozprodal na ND - takže jste předpokládal odcizení, neměl papíry a prostě to rozprodal... takže spolupachatel trestného činu krádeže - podílnictví .

policie.cz/...
novinky.cz/...

venca*
hodnocení

za tu dobu me 3 chytli a vzdy jsem rekl ze to mam pujcene takze auto nebude nahlaseno jako kradene akorad nevim proc a za jakym ucelem se mnou nekominukuje majitele kamarad, nehlede kdyz to mam nabourane tak to na sebe ani neprihlasim na evidencku nedojedu takze auto dat do puvodniho stavu a pak dojit PCR ze semnou majitel nekomunikuje.

harley
hodnocení

2x

Kupní smlouva může být i ústní - ale těžko se dokladuje .

V kupní smlouvě může být napsáno cokoliv takže platná je .

Nanejvýš ti hrozí pokuta 50 000 za nedoržení lhůty na přihlášení .

Pán by si za rok ( a kdykoliv jindy) vzpomět neměl - i mu hrozí 50 000 pokuta .

Drž se posledních 3 řádků co jsi napsal.

hodnocení

2x
Jestliže jste auto nekoupil od právoplatného majitele, pak jste ho nekoupil a nemáte právo s ním jakkoli nakládat.

buss
hodnocení

1x

Jaké papiry? Opravit a jezdit. Proč jsou lidi ... a neptají se napřed (Má se za to, že každá svéprávná osoba má rozum průměrného člověka i schopnost užívat jej s běžnou péčí a opatrností...)? Auto bylo koupeno v dobré víře. KS není povinná! Už ho nelze ani vrátit.

doplněno 29.02.16 22:23:

Co tu patláte policii? Kradené auto dostal se všemi papíry, pojistkou a klíči? V čem spatřujete trestný čin? Ten by mohl spáchat prodejce kdyby už.Takových aut se prodávalo/přeprodávalo, jen je to dnes skrzeva zákon složitější.
Pošlete osobě v TP doporučený dopis.

doplněno 01.03.16 00:14:

Jemu nehrozí nic, on neví, co se s autem děje. Mohlo se stát, že dal auto vašemu prodejci do užívání a ten ho střelil, nebo je to rodina... To ale nikdo mimo něj neví.
100 km, to je zahrada ... Otázka, co by se stalo, kdyby váš prodejce si napsal zplnomocnění, že může auto prodat a šli to pak přepsat. No, trošku drahá zkušenost. Nebo to na ND střelit, v registru nefigurujete.

venca*
hodnocení

oprava cca v dilech s barvou 25 OOOkc bez prace a ja to koupil za 30 kompletni nehlede ze to bylo čelne do plotu cca 100kmˇh takze predek a motor vyrvany tak resim jakou cesto ven abys se mi vratilo aspon neco

Nemůže mít každá osoba rozum průměrného člověka, to je z principu nesmysl, jedině by měli všichni rozum úplně stejný. A zdá se, že tazatel je toho důkazem.

hodnocení

0x

Venco, vy jste koupil vozidlo od někoho, o kom jste věděl, že není jeho?

...takze se da oznacit za neplatnou KUPNI SMLOUVU...smlouvu jsem neviděl, podle popisu je OK.

Pokud je vozidlo právně Vaše, nemůžete vozidlo rozprodat na náhradní díly a papíry hodit do kamen. Přestože spousta šikulů to takto dělá, ale je to protiprávní.

Proč myslíte, že je smlouva nekompletní?

doplněno 01.03.16 06:19:

...dojít na PCR ze semnou majitel nekomunikuje...

Policie pka udělá co, půjde za pánem, aby se s Vámi bavil? Od toho tu policie není.

I s rozbitým autem lze udělat evidenčku.

Byl jste za prodejcem doma?

venca*
hodnocení

vzor smlovy

jan novak,praha

jan karel,brno

bmw 325 5U8 4060

30000

a datum misto 2 podpisy

pan nemel ani plnou moc na prodej pry ze je v americe a kvuli tomu sem nepoleti tak nevim proc se neozyva vzdyt jemu hrozi pokuta ne me preci?opravte mne pokud se pletu dekuji

mzxy*
hodnocení

0x

Nechápu, proč se tady lidé jako Venca neustále veřejně chlubí vlastní hloupostí a absencí jakéhokoliv právního vědomí...Psychologická poradna je na jiné adrese...

Písmený projev je vnějsí formou myšlení, Vencu jsme vyšetřil na dálku pdole toho chaotického textu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]