Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozprodání na ND a vyřazení z evidence

Od: jiristransky® odpovědí: 7 změna:

V garáži mám auto, které jsem před x lety koupil za150.000kč z druhé ruky. Bohužel před cca rokem se podíval píst skrz blok motoru. Naivně jsem si myslel, že vůz dám dohromady, ale po rozebrání a zjištění ceny opravy (nepočítám cenu práýce), jsem byl nemile překvapený. Cena by se vyšplhala na cca 70.000kč, což je opravdu moc. Řekl jsem si, že zkusím dát inzerát a auto prodat tak jak je. nejvyšší nabídka byla 20.000kč, což je ještě větší nesmysl, než to dávat dohromady (jen navigaci, DVD, kola a interiér prodám za tuto cenu). Jediná možnost mě napadá, auto rozprodat po dílech, ale nevím jak je to s administrativou.. dle informací, co jsem dohledal na internetu, je potřeba doklad o ekologické likvidaci k vyřazení z registru s tim, že tento doklad vystaví firma zabývající se likvidací a pokud vuz nebude kompletní, tak si učtujou poplatek. přijdu si jako ve slepé uličce. Jak se řeší vyřazení vozu z evidence a rozprodání na ND v tomto roce?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stonek*
hodnocení

0x

Deposit už nic neřeší, jednalo se o úschovy do roku 2013, ke kterým se nikdo nehlásil. Vaše vozidlo je, bohužel, vnímáno jako odpad, protože auto už neni (rozhodnutim neopravit jste mu ukončil životnost jako autu). Bohužel podruhé je to nebezpečný odpad a podle toho se s ním musí naložit. Nějaká zůstatková hodnota je až druhá v pořadí a v tomto kontextu nepodstatná. Nicméně trh je plný právě těch zrušených registrací z polopřevodů a mnohaletých depositů, Vámi uvedená cena opravy se mi zdá neadekvátní.

hodnocení

přesto bych si ten "odpad" zužitkoval jinak a sám než jej vyhodit do šrotu. Chápu, že to není nové auto, ale abych před pár lety (dejme tomu 3 roky) koupil auto za takovou cenu a za 3 roky ho odvezl do šmelce s tím, že nedostanu ani korunu. To se mi zdá při nejmenším postavené na hlavu, když můžu vyndat např. převodovku a prodat jí za X tisíc, stejně tak jako mraky dalších agregátů a prvků výbavy, které jsou jinak absolutně netknuté. Navíc ve šmelci nedostanu ani korunu, a když to auto prodám na netu za pár tisíc, tak z toho aspon budu mít větší přínos. Tohle nepřipadá v ůvahu odvézt do šmelce a odejít s prázdnou. je mi jedno jak se na to kdo dívá, ale to to raději rozprodám, alespoň část se mi vrátí a at si na úřadě dělají co chtějí. Znova říkám, nejde mi o to, se auta zbavit. jde mi o to ho pokud co možná nejjednodušeji vyřadit z evidence, abych jej mohl rozprodat na ND

Jiří, chápu Vás dobře, ale takto to opravdu nejde. Na úřadě Vám nevyřadí vozidlo, pokud ho rozprodáte na náhradní díly.

Musíte mít protokol.

mzxy*
hodnocení

0x

formálně přidělit exportní značky a uvést jako jejich uživatele uganďana z Ugandy, pokud se auto už nidky neobjeví nikdo na nic nepřijde

stojí to 450 Kč a je nutné jen vypsat žádost a předložit velký a malý TP

Takto to fakt jde provést?To je dost zajímavá informace...

asd1

Na prodej do ciziny doklad o ekolikvidaci opravdu neni potřeba ;)

mzxy*

není na tom nic zajímého, je to běžný zákonný postup a český člověk je už zvyklý lhát

denně se tak vyexportuje kvlůli slabéo koruně množtsví aut do němercka nebo na slovensko, tak proč ne do Toga nebo Bazmekistanu

Znám afričana který skupuje velké benzinové Toyoty a géčkové mercedesy, čím větší objem tím lépe a exportuje je, benzin tam prý stojí 3 koruny

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]