Nejste přihlášen/a.
Rozvody se u těchto motorů dělají ihned po koupi auta. Vždy. Jedinou výjimkou by bylo, kdybyste byl přímo u toho, když se dělaly naposledy a byl si stoprocentně jist ujetými km. Ale to se podle vašeho dotazu nezdá.
Rozvody jsou to nejdůležitější, tak je dost divné, že vám to nedokladoval. Jsou různé rozvodové sady od 90 000 km výše. Nevíte co tam je a nevíte jak dlouho to tam je. Závada na rozvodech znamená výměnu, nebo velmi drahou opravu. Opakuji, je to věc, která se po koupi dělá neprodleně, aby se zabránilo možné vysoké škodě.
Výměnu motoru/opravu motoru- mi vypadlo. Potkají se ventily.
Předně - dobré auto ve skvělém stavu nikdo neprodává. Původní majitel to vždy vychválí až do nebe a nezapomené dodat, že vše je servisované a nedávno měněné, jeho hlávní účel je to prodat, za každou cenu.
Když rozvody prasknou tak to může zničit kus motoru, oprava je potom několika násobně dražší než výměna rozvodů, když koupíte ojetinu tak rozvody vyměnit (snad jen pokud je to doložené z autorizovaného servisu, s garancí km se snad je možné trochu spolehnout).
Olej, filtry, rozvody vždy u ojetiny vyměnit.
Každý výrobce stanoivuje pro každý jeden typ motoru určitý proběh do výměny rozvodů!Nejlůepší je v tomto řídit se doporučením výrobce!
Občas se stane, že první výměna proběhne po 400 000km a motor ie stále ve vynikající kondici.Běžně VP a kladky montované v prvovýrobě dokáží přežít i dvě výměny řemene (zejména předkomůrkové D a TD od PSA!)
Znám jedno takové auto ,motor xud, najeto před první výměnou cca460Tkm !Ale asi je to spíš rarita!
Původní interval výměny u TDI PD stanovovil výrobce na 90 tkm, přičemž TDI a SDI mívaly 60 tkm. Ale postupem času pro většinu těch motorů začal dodávat kvalitnější rozvodové sady a interval výměny se oficálně prodloužil, u některých typů motorů až na 150 tkm. Autorizovaný servis nový interval zapisoval do servisní knížky. Do toho samozřejmě existují neoriginální sady, které mohou mít jinou životnost. Proto je v tom takový guláš.
Čili záleží na tom, jakou sadu tam teď aktuálně máte a jaká je u ní předepsaná životnost. Pokud nevíte, řídil bych se těmi původními 90 tkm.
tyccon@ kam na ty blbosti chodis? zadny neoriginalni sada s jinou zivotnosti neexistuji,zadne kvalitnejsi vyrobce nedelal.Konkretne prvni 1.9 PD meli tlumic kmitu,u nich byla vymena 90 000 km,ale treba stejny motor v sharanu mel vymenu podle vyrobce 60 000km.Po 2002 se zacli delat rovody bez tlumice a vymena byla prodlouzena na 120 000 km u sharanu na 90 000km.
U původních TDI/SDI to tak bylo, výrobce začal dělat sady s kvalitnější napínací kladkou a interval se díky tomu prodlužoval. Neoriginální výrobci se tomu většinou přizpůsobí, ale nemusí to být vždy. U těch PDček to je asi jinak, jak říkáš, tam kvůli tomu tlumiči kmitů není ta nová sada aplikovatelná zpětně.
po 90 tis, řemen může být dopbrý, ta tom mém jsem zjistil prolínání hydraulické kapaliny u té nejdražsí napínací kladky
Nevím jaké značky se ted dají sehnat, když jsem to děal já, kladny měly značky INA tak jsem tam dal INA...
Jsou koumáci překupníci co stočí tahometr a místo rozvodů vymění jen řemen...Kladky jsou důležité stejně jako vodní pumpa
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.