Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia střílí a nejede

Od: jendaa odpovědí: 12 změna:

Zdravím. mám problém u své felicie 1.3 mpi. Občas si střelí, vypadá to jako pod motorem nebo u sání. sem tam při jízdě cukne. Včera mi auto přestalo úplně jet. Potom jsem zjistil, že je vypadlá spodní hadice od boxu s flitrem na vzduch - ta spodní užší, která vede někam k boku motoru. Po nasazení auto nastartovalo a jelo normálně. Myslíte, že tato hadice má na závadu nějaký vliv? k čemu ta hadice vůbec slouží? díky za rady

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stonek*
hodnocení

1x

Touhle hadicí se za studeného motoru nasává vzduch z okolí výfukových svodů aby byl teplý a motor se dřív prohřál, její absence nemá na Vámi popisované problémy vliv. Je těžké odhadnou čím by Vaše závada mohla být způsobená, začal bych u kontorly svíček a vyzkoušení jiné zapalovací lišty.

vernon
hodnocení

0x
K nasávání teplého vzduchu od výfuku. MPi dokáže jezdit i bez toho, pochybuji že by to bylo tím.

kee
hodnocení

0x

možné to je.vzduch,co je nasáván z filtru do motoru,má tak menší odpor,když je ve filtru díra a motor pak nasává více vzduchu a tím pádem může být chudá směs a motor střílí do sání.

vernon
Tvoje úvaha je mylná. Toto je motor s adaptivním řízením směsi, nastavuje bohatost směsi nezávisle na odporu nasávaného vzduchu. Taky netuším proč by měla být "ve filtru díra", ten otvor pro hadici teplého vzduchu ústí pod vložkou filtru.

hodnocení

0x
Jen chci rádce upřesnit, nejedná se o hadici předehřívání vzduchu, ale pro odvzdušnění klikovky. Aspoň tak to podle popisu vypadá.
doplněno 28.02.16 10:41: Jé omlouvám se, měl jsem za to, že to je jako na mém motoru.
vernon
Hadice odvzdušnění klikovky vede od víka ventilů nad klapku, ta druhá tenčí od víka ventilů do sacího potrubí. On píše o hadici od filtrboxu dozadu k výfuku, tedy o "teplém sání".
Felicia střílí a nejede
jendaa
hodnocení

ano je to hadice teplého vzduchu. takže to asi ta závada nebude. spíš bude problém tedy někde v zapalování, jelikož motor při jízdě zhasl a ani nemfěl snahu přes rychlost naskočit. po zastavení a nasunutí tý hadice, vypnutí a zapnutí klíče motor naskočil. občas při jízdě trochu škubne, ale to je jednou tak za 4 km.

vernon
Takže jak píše stonek, svíčky, zapalovací lišta...
jendaa
hodnocení

díky za rady. když jsem jel z práce tak auto zase přestalo z ničeho nic jet a dál ani ťuk, takže odtaženo do servisu. Viděl bych to taktéž na něco se zapalováním.. uvidíme

ge
Jak to dopadlo? Bylo to čidlem na termiku zejo :)

danys*
hodnocení

0x
Na 99 % špatný snímač otáček!

isteron
hodnocení

0x

Nebude to olej vo válci? Staré autá to zvykli robiť . A modrý dym z výfuku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma klapka do vyfuku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]