Dobrý den, Ve středu jdu koupit auto do Jihlavy a jsem,z Frýdku Místku nevím co se vše budu platí a jak probíhá přihlášení vozidla na mě,vím že musím pojistit auto už v Jihlavě jelikož podle zákona nepojištene auto nesmí na silnici, ale co potřebuje dále.A jak je to s kupní smlouvou? To si mám vytisknout předlohu smlouvy na internetu nebo to zajišťuje prodávající. auto nemá dal.znamku,ale novou SPZ dostanu ve F-M při přihlášení tak nemůže vyplnit dal.znamku když nevím jakou budu mít spz. Nebo mám si to myslím špatně. Popište postup co a jak. Předem děkuji za odpověď.
SPZ/RZ vám zůstane. Kupní smlouvu si můžete vytisknout vy. Pokud nepujdete na prehlaseni společně,tak úředně ověřenou plnou moc. Auto si pojistete co nejdriv
Pokud si koupíte dálniční známku a na ni napíšete stávající SPZ, poté SPZ změníte, nic se neděje. Žádný postih za to neexistuje. Policie si dohledá, že známka patří k tomu samému vozu a navíc to stejně nikdo nekontroluje.
Přehlásit se to musí v Jihlavě! A tam stejně zelenou kartu budeš muset mít a taky evidenčku. Spz zůstane původní a to i ve Frýdku, leda bys žádal o novou.
SPZ ti zustane , pokud si nezaplatis novou. Smlouvu muzes prinest i ty , to snad je na domluve. Jinak nejlepsi je , ze musis mit zelenou kartu pri prihlaseni a prihlasit to v jihlave. Proste dementov.
Kupní smlouva nemusí být písemná-může být i ústní! PR můžete uzavřít dopředu doma v klidu svého pokoje-lze pak zrušit do 2 měsíců! Veškerou agendu musíte v Jihlavě-zejména změnu (přehlášení!) nezapoměnte na evidenční na Vaše jméno a případně i na ověřenou PM!Značky se nemění, mění se jen při ztrátě nebo poškození RZ za 400kč (pokud nechcete spešl na přání!)
Viz § 8 56tky. Vím že musím pojistit, nepravda, domluvit se s prodejcem, kdy se auto pojistí, třeba do týdne aby on pojistku pak zrušil, dostane část pojistného zpět, nebo dojezdit. Jest pravidlem, že KS sepisuje prodejce, protože on ví, v jakém stavu je auzto., Kdyby to dělal kupující, tak by si vymiňoval. Jako v jakémkoli obchodě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.