Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smrad z topení

Od: zname odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

chtěl jsem se zeptat, zda byste byli schopni identifikovat smrad z topení Audi A4, 1.9 Tdi. Těžko popsatelný smrad vznikne cca 20 sekund poté co zapnu topení na vyšší výkon. Po cca 20 sekundách to přestane.

co by to mohlo být?

děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fiser22*
hodnocení

0x

Záleží co to je za smrad, myslím že ho nikdo z nás neucítí proto by asi bylo vhodné jej lépe popsat - zatuchlina , spálený prach, spálená el. instalace, či dokonce spálené chlupy? To jestl jen hrubý nástřel od kterého je možné se odpíchnout

zname
hodnocení

diky za odpoved, je to neco jako neco zatuchle...

hodnocení

0x

Těžko popsatený a ukrutný smrad z topení jsem teď řešil. Bylo to na jiném, ale koncernovém autě (VWT5). Původní smrad byl od utržených šteftů na hlavě a topení si nasávalo výfukové plyny. Když se to opravilo, zůstával smrad stejně, protože celý rozvody vzduchu byly zasviněný od mastných výfukových plynů. Jezdil jsem s tím několik tisíc kilomterů. Domníval jsem se, že to vyřeším sprejem na klimatizace, který by měl nějak vyčistit rozvody vzducha a event. i desinfikovat klimu. Koupil jsem pěnový spray RETECH a aplikoval. Smrad se změnil v ještě krutější nasládlý a nedýchatelný. I v mínus 10 stupních jsem jel 130 km bez topení a s pootevřenými okny. Ukrutný smrad. Nakonec to skončilo demonáží celé palubní desky a kompletních vzduchových rozvodů včetně topení. Motor topení šel celý do ultrazvukové čističky a klimu a topení jsem vymyl. Kanály rozvodů vzduchu vymyl ručně a vypláchl vapkou (samozřejmě mimo auto). Jako zdroj "nového" smradu byly odhaleny těsnící molitany, které jsem musel všude strhat a nahradit novými. Byly komplet rozleptané a tekly jak kdyby byly z tuhé vazelíny. Zřejmě kombinace smradů z výfuků a následné použití pěny je úplně rozleptaly a změnily v jakousi sračkovitou gumu. Trápil jsem se s tím měsíc, než jsem podstoupil tak radikální řešení, které ale konečně pomohlo.

Takže moje otázka? nepoužil jste nějaký sprej na klimu? Už bych to neudělal ani náhodou. Raději rozborka, sborka. Cca 5 hodin práce, ale stojí to za to.

zname
hodnocení

dekuji za odpoved...ano, v lete jsem mel na chvili klimu (nez mi cela vytekla prasklinkou chladice klimy) a jelikoz smrad byl i behem chlazeni, projel jsem cely system sprayem...nepomohlo to.

znova upozornuji, deje se to jen, kdyz spustim topeni a to jen kdyz to spustim na vyssi vykon, a to jen na zacatku - pak to prestane. kdyz jen na maly vykon, zadny smrad necitim.

Mě to smrdělo pořád, ale také jen při topení. (V zimě docela blbý). Když byl vzduch studený, nebylo cítit nic. To svinstvo, který vzniklo z molitanu asi kombinací mastných výfukových plynů a spreje na čištění smrdělo jen, když se ohřálo. Smrad to byl opravdu příšerný. Něco mezi spálenou elektrikou, spáleným olejem a k tomu ještě jakási "vůně" ze spreje. Jednu chvíli jsem měl i podezření na únik a odpařování chladící kapaliny, ale to se nepotvrdilo a navíc neubývala.

jenda2*
hodnocení

0x

Na odstranění zápachu se používají desinfekční pěny do sání klimatizace. Je to bujení bakterií díky kondenzované vlhkosti.

asi jste to nečetl celé, právě ta pěna zapříčinila ten ukrutný smrad.

zname
hodnocení

klimatizaci jsem cistil a bez uspechu...nebo jsou jeste nejaky desinfekcni cistice, ktere se aplikuji behem topeni?

saladin
hodnocení

0x

Zajedte si do servisu at vám vyčistí filtry

ladza*
hodnocení

0x

Mrkni, jeslti ti někde nazatíká, nebo neteče.

toxxx

Podle mě je to autem to dělají tyto starý vraky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]