Nejste přihlášen/a.
Zdarec.Jedná sa o motor AQW Fabia 1,4 MPi 10/2002 bez klímy.Mám vadnú napínaciu kladku.Pretáča sa so značným odporom.Píska za studena,po zohriatí ticho.Vodná pumpa a altík v pohode.Remeň ide od kľuky cez kladku na vodné čerpadlo,alternátor a nazad na kľuku.Napína sa alternátorom.Treba vypustiť vodu,demont.vyrovnávaciu nádržku,silentblok motora.Komplikuje mi to zástavba LPG ale potiaľto by som to zvládol v pohode.Ostáva zopár otázok.Pridvihnúť alebo spustiť motor?Lebo som limitovaný tepelným štítom a výfukovým potrubím príp. vlnovcom.Pridvihnutie by bolo lepšie (stačí menej cm hore,nižšie by som musel spúšťať oveľa viac-zavadzia nosník).Pôjde to povoliť pravdepodobne len S-kovým kľúčom,gólu-orech s račňou tam nedostanem.Kladka je samotný diel.Alebo skúšal niekto lisovať a meniť iba ložisko?Ako dalej?
Alebo zhodiť celý dekel rozvodov.Olej sa mi vypúšťať nechce a ani vaňu dole nechcem.Iba ak by nebolo možné inak.
Môj problém----obr.č.6 -kladka je tá bez tých drážok. autoopravy.eu/...
Potrebujete vymeniť asi toto: autokelly.sk/...
Je to vodiaca kladka,ktorú len odskrutkujete gola kľúčom a dáte novú,remeň sa podľa vami dodaných obrázkov napína pomocou alternátora.Doporučujem vám vymeniť aj remeň.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.