Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

BMW F650 GS prokluzuje spojka

Od: murangil odpovědí: 4 změna:
Zdar, je možné aby prokluzovala spojka kdyby bylo nalito více jak 2,3l motorového oleje což je maximální udávané množství výrobcem, nebo byl použitý 15w40 místo 10w40.Po odškrcení z 25kw na 37 KW při akceleraci ve vyšších otáčkách proklouznout spojka. Uberu plyn zase se chytne. Dokud byla omezená, ani náznak že by něco se spojkou bylo v nepořádku.
Jedná se o moto BMW F650GS

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Jako první bych vyměnil za jiný olej resp jinou značku ideálně prověřenou jinými uživateli dané motorky.
To proběhla změna oleje zároveň s odskrcenim?
Množství oleje se neurcuje podle manuálu, ale rysky, kde se odecita množství oleje v motoru. Nikdy nevíte, kolik tam zůstalo.
doplněno 23.02.16 21:24: Okénko mám taky, je na něm ryska min a max. Udrzuji na max, víc bych nedával. Osobně měřím za studena nebo alespoň 5 min po dojetí.
murangil
hodnocení

Na výměnu oleje jsem právě dostal taky doporučení, jako nejmenší zlo při vylučovací metodě. Olej byl při odškrcení už po výměně. Jen tady ten tip moto nemá klasickou měrku, ale okénko ne olejové nádržce. Dnes jsem se pídil po tom, kde v tom okénku má být správně hladina a podle toho co jsem zjistil to vypadá, že je ho tam moc. Tak mě ještě napadlo, jestli to s tím prokluzováním nemůže mít nějakou souvislost. Tak jako tak nejdřív upustím než docílím správné hladiny po zahřátí dle postupu který jsem našel (projet cca 5km,zastavit nechat běžet na volnoběh do spuštění ventiátoru vypnou motor a hned měřit) a pokud se nic nezmění a bude dále klouzat přistoupím k výměně za jiný tip. Každopádně děkuji ;)

ladza*
hodnocení

0x

více jak 2,3l motorového oleje což je maximální udávané množství

nenalili ho tam náhodou moc? :D

murangil
Chytrý kluk, takový chápavý, škoda že na to jsem se neptal. Mám podezření že je to jedna z možností, ale ve třech st. nad nulou na tom opravdu jezdit nebudu, abych zahřál motor a mohl důsledně změřit hladinu oleje...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]