Nejste přihlášen/a.
dobry den vsem. Moc bych potreboval poradit a to tim ze dneska jsem byl koupit motor na Seat Cordoba 1,6 55KWh rok vyroby 1995 a koupil jsem si jiny typ motoru a to 1,4 44KWh potrebuji poradit co musim vse udelat aby mi to zmenily v TP zmenu typu motoru a jestly musim neco posilat do Prahy na povoleni prestavby muj motor uz doslouzil tak jsem sehnal jiny typ kdyz jsem volal do prahy na Volkswagen Group tam mi rekly po telefonu ze certifikace na motory nedelaji ale ze musim na STK tak nevim co delat a kolik o muze asi tak stat za zmenu typu motoru predem dekuji za odpoved
Dobrý den.Něco pro Vás mám:
Výměna karoserie, podvozku, změna typu motoru
Vždy jedná oprávněná osoba nebo osoba s plnou mocí
nechápu proč jste kupoval jiný typ motoru a ne stejný, se kterým bylo auto homologováno, do auta nelze monotovat to co seženete, ale jen to, co tam patří...měl jste přemýšpet a zaptat se předtím, ne až poté... v každém případě Vám musí výměnu motoru za jiný typ jiného výkonu odsouhlasit výrobce, resp, akreditivaný zástupce, v tomto případě WV group, tento subjekt na stránkách ministerstva dopravy uvádí tabulku vzájemně zaměnitelných typů motorů, které lze měnit jako náhradní díl, jedná se ale o motory stejného objemu a výkonu, podívejte na stránky www.mdcr.cz/silniční doprava / schvalování vozidel / stanoviska některých výrobců...
Pokud by jste měl motor stejného obejmu i výkonu a technik na STK by Vám potvrdil,že se jedná o typ motoru, který výrobce altenativně montoval do vozidla které vlastníte, lze zapsat změnu za správní poplatek 50,- Kč...motor jiného objemu a jiného výkonu Vám musí písemně opdsouhlasit výrobce, tedy jeho akreditovaný zástupce VW Group. Silně pochybuji o tom, že Vám to povolí...ale zkusit to můžete, takže, co máte dělat? Požádejte písemně VW Group o souhlas namontovat motor jiného typu,jiného objemu a jiného výkonu, uveďte přesně o jaký motor se jedná, pošlete s žádostí kopii velkého TP ...pak s jeho souhlasným stanoviskem jděte na úřad a informujte se , co dál...
zdravim vim ze je to blbe davat jiny typ motoru ale co jsme koupily Cordobu z AAA v Praze tak se nam motor vetcne sere uz jsme do vozidla nacpaly pres 100000kc a porad neco se deje posledni dobou zlobil motor ze technici nevedely co stim je byl i napojeny na diagnostice tak jsme se s otcem rozhodly koupit jiny motor ale vzhledem k tomu ze 1,6 55KWh se nam tezko schanel ale vetsinou jsme nasly motor kde to bylo pro nas moc daleko tak jsme nakonec sehnaly jiny typ nez nam nic nezbylo jineho po nejakem case nam nekdo nabizel motor 1,6 55KWh ale chtel za to nehorazne dost penez 15000kc coz bylo pro nas moc technik co nam rikal ze musime zavolat na VW Group aby nam daly povoleni na vymenu motoru ale na VW group mi rekly ze uz to nedelaji ze musim na STK tak nevim proto jsem sem napsal o radu
Tak fatalni chyba se stala uz na pocatku, koukam
Ale myslim, ze menit typ motoru je ta nejslozitejsi cesta, IMHO by bylo jednodussi sehnat solidniho mechanika, ktery udela GO za rozumny prachy, pak je jistota, ze to bude OK a ze to vydrzi - nejaky motor z vrakace je jeste vetsi loterie nez auto z acek. Navic, je problem skutecne v motoru nebo v elektronice kolem?
tak tomu motoru zase verim ma najeto 17000km je po GO proto jsem ho hned vzal kdybych dal ten svuj vyslo by me to hodne draho jak mi bylo receno a to ja uz na to nemam co mi bylo receno tak povoleni stoji 3500kc na motor zitra tam budu volat znovu na VW Group tak uvidim co mi reknou v telefonu dam vam vedet co mi rekly a jak to jeste pak dopadlo
s použitím slabšího motoru s menším výkonem se změní další technické údaje,max. rychlost, maximální hmotnost bržděného a nebržděného přívěsu, snad emise, atd...byla by to v podstatě přestavba auta na jiné...
tak nevím jaku cordobu jste koupil, 100 tisíc za opravy je dost, za to koupíte v SRN dvě ojeté cordoby, r.v.2000
zdravim otec si ji kupoval z toho duvodu ze potreboval jezdit je to 5 let co ji mame mi ze zacatku co jsme ji koupily byli jsme spokojeni az po roce se to zaclo vsechno srat delala se veskera klempirina lakovani pak do toho sel motor a ted tohle mi kdyz ji prodame nema to uz cenu kdyz jsme do ni tolik vrazily penez kdyz uz je ten motor v haji tak ho tam dame mi ho jeste splacime jeste nam zbyvaji 2 mesice zaplatit a je uz splacena ale dam vedet jak jsem dopadnul jinak moc diky za rady
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.