Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti s Alfou Romeo

Od: vwgas234 odpovědí: 13 změna:
Ahoj lidi, snad se tady navzájem nepokoušete, ale zajímalo by mě jaký máte názor,zkušenosti s Alfou :) Mám zkušenosti jenom s VW a jelikož jsem mladý chtěl bych zkusit něco nového. VW mám v srdíčku ale Alfu prostě chci alespoň zkusit :) Zkušenosti s Alfou 156 JTD nebo s Alfou všeobecně? děkuji :)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

AR 145 1,6TS, 88kW, r.v.1998. máme od roku 2000 - jezdí bez nejmenších problémů, vyžaduje jen běžný servis. 1x měněn variátor.

hodnocení

0x
Italske auto , kazdemu se libi , ale nikdo je nechce. :-D
Pokud mas odvahu s pebize tak klidne zkus. Ja bohuzel mam v okoli bandu jen se spatnou zkusenosti.
jezevec*

PŘESNĚ ! Je to hezký, ale nejezdí to... :-D

alfic156jtd

A s čím přesně mají problémy ti lidé v tvém okolí? Jen aby to nebyly takové ty řeči typu "jedna paní povídala"

trtr

Zdravím, osobně zkušenost nemám, ale když si kamarád pořídil Twin Sparka, tak jsme se museli smát, že ho pouhá výměna svíček dosti rujnuje. Obecně bych do Alfy nešel, protože jsou to auta, která jsou v servisu více, než na silnici.

alfic156jtd

Já měl tehdy Twin Sparka, majitel přede mnou tam lil 5 let olej jakej tam lejt neměl(moc řídký), navíc ke konci olej přetáhnul o 10 tisíc km(přiznal se, když jsem viděl ten dokonale černej olej, navíc ho bylo místo 4.5 litru jen 2.5 litru!)

Twin Sparka jsem prodal a dodnes jezdí s 214 tkm. Ještě jednou podotýkám, že 5 let byl v motoru olej, jakej bejt neměl co se hodnoty čerpatelnosti oleje týká.

alficka146jtd

Přesně tak jedna pani povidala.nedavno jsem koupil alfu 146 1.9 jtd.trchu oprav potřebovala jako čepy na predku olej je snad normal měnit po 10000jinak funguje jak ma.takže spokojenost i pres varovani kamaradu že mě sežere ted se směju protože kamošovy se vw podelal motor.ja zatim na alfu nedam dopustit.dalši bude zas alfa kdo ji neměl at tady nepiše ty bludy.

shermen
hodnocení

0x

Měl jsem 146 2.0 Ti.Jednou vyměněna váha vzduchu,jinak bez problému.Podotýkám,dával jsem ji co doporučovali(olej Selenia,benzin Shell Racing) a Alfa mi to vracela na výkonu.Alfa je srdcová záležitost.

Zkušenosti s Alfou Romeo

daniel*
hodnocení

0x

Alfa Romeo je značka která chytne za srdce, jezdí pěkně, v málokterém jiném voze za srovnatelné peníze je podobné svezení, jenže často je to "jednou a dost".

Benzinovým motorům od Alfy je lepší se obloukem vyhnout, zvláště rozvod řetězem - rozsvítí se kontrolka na palubce a pak jde vše strmě do háje a peněženka se prázdní rychlím tempem. Velmi poruchové a nákladné na opravy je také vstřikování.

Diesel je u Alfy dobrý - většinu motorů totiž má od jiných značek nebo jsou již dlouho prověřenou kvalitou, 1.9JTD 16V a 2,4JTD výrazně nevyčnívají svojí poruchovostí nad konkurenci. Kromě 1.9JTD 110kW na ten pozor, velmi často se zadírali vodní pumpy, praskal rozvodový řemen, také k praskání vahadel ventilů, také záhadně zatuhnou klapky v saní - bohužel jsou tak neštastně vyřešené, že se musí kompletně vyměnit opravit je nelze, to obnáší i demontáž čerpardla.

Alfa je zábavná, jezdit s ní je fajn, jsou i pěkné, pohodlné ale nezřídka velmi poruchové.

Každopádné to neznamená, že nemůžete narazit na kus co bude spolehlivě jezdit a natočí bez vážnějších poruch několik set tisíc km.

dobry
Daniel, ještě napiš od kud jsi to zkopíroval, už jsem to četl v ojetinach
daniel*

Od nikud, v autech se trochu vyznám a pár kamarádu kolem mělo alfy, jestli nevěříte, nejlepší je asi zeptat se nějaké kamaráda-mechanika ;)

Ale nepřipojuji se k názoru, že italské auta jsou krámy, například již zmińovaný Fiat , zvláště novější modely jsou již bezproblémové a díly patří k nejlevnějším.

ladza*
hodnocení

0x

Ve světě aut jeden z nejnáchylnějších tvorů, musí být jako v bavlnce, jinak ti to pěkně vrátí, samozdřemě jako každé jiné auto, nikdy nemáš 100% jistotu:)

hodnocení

0x

Je všeobecně známý odpor k Italům a Frantíkům, ale kamarádova (člověk s vedlejší činností opravy a servis aut) sestra si pořídila Alfu (tip neznám) a byli s autem maximálně spokojení. Výměnili ji z důvodu rozšíření rodiny za větší vůz. Každý bude mít asi jiný názor a rada je proto dost problematická.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]