Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Snížení napětí

Od: miroslavd odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,mám dotaz čím snížit napětí z 12V na 8,4V a potřebuji cca 8A.děkuji za radu.M

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Tohle je asi nejjednodušší řešení, trimrem si nastavíš přesné výstupní napětí. ebay.com/...

host*
hodnocení

1x

blesk1616: kdybych mohl, nebo věděl jak mohou i neregistrovaní hosté dát body, dal bych vám za jasnou, stručnou a efektivní odpověď bod. Žádné obcházení různými klasickými obvody, ale moderní takřka bezstrátové step-down provedení. Vaše odpověď se jistě hodí i mnoha dalším zájemcům.

jentak*

Souhlas. Mám k tomu jen jednu připomínku. Ty svorky se mi zdají dost malé pro 10A výst. proudu.

jabraka*
hodnocení

1x

Nu,bezztrátové to nebude,hovoří o tom chladiče na výkonových tranzistorech.I cena je pěkná.Nemusí se ale nic bastlit.

JB

to jabraka

bezztrátové to nebude -samozřejmě, ale účinnost až 95% je úžasná

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]