Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dovezené auto s převozní značkou s německou

Od: martin23* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,mám takový dotaz,chystám se jet pro auto které je dovezené z Německa,chtěl bych ho rovnou odvést,převozní papírovou zelenou značku mi vystaví prodejce,povinné ručení si udělám na místě ale dle slov prodejce stačí ,že má auto platnou německou STK?Že to prý převozu nevadí,že hlavní je že má planou STK,že v rámci EU se to neřeší.Je to pravda nebo musím mít českou STK abych mohl odjet s převozkou?Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Už jste si položil otázku, jak udělat tady STK pro převoz, když je auto v Germanii?

Bussi jste sice v totmo znalý ale asi nečtete pořádně! Píše že je DOVEZENO z Gaemanie,ne žer je chce dovézt z Germánie!

martin23*
hodnocení

auto je v čr už dovezené.Jen mě zajímá zda mohu s českou papírovou převozkou a českým povinným ručením odjet po ose když bude pouze německá STK,nebo zda v místě koupě musím dělat ihned dovozovou

mzxy*

pokud je auto mladší než 4 roky tak ano, jinak musíte mít ještě českou STK kterou stejně potřebujete k registraci

V EU se to právě řeší, provozovat lze jen technicky způsobilé vozidlo, to máte doložit kontrolní známkou a když jí nemáte protože jí není kam vylepit doložíte to protokolem

Zkuste se poradit s tím překupníkem a pak mé tvrzení vyvrátit...

Navíc koupit auto bez technické a bez evidenčnky je hazard, pokud autům nerozumíte a nejste schopen zkobntrolovat zda vše odpovídá tomu co je v německém TP

martin23*
hodnocení

auto si zkontroluji sam neni to prvni auto co bych kupoval,německé doklady jsem taky už párkrát měl..Takže řeším čistě tu věc s STK.Pak mi jeste nabidl variantu ze mi pujci plechove prevozky?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]