Nejste přihlášen/a.
Nedávno jsem měl své auto v servisu a dostal jsem náhrádní Doblo, to má už z výroby takové ty panoramitické zrcátka, takže má dvoje, musím říct že za týden jsem se naučil couvat a koukat jen do nich, rozdíl proti klasickým je obrovský nejen při jízdě, kdy jde opravdu vidět daleko více i auta na boku ale hlavně při tom parkování.
Všiml jsem si že autoškoly mají takové to přídavné, lze to dát i na "civilní"auto, pokud to má homologaci, neměl by být problém?
třeba něco takového auto-doplnky.com/...
Vždy se obracejte na zákon 56. Je-li to homologované, klidně bych si to tam dal. Policista, STK pak má (nechci napsat že musí) zdůvodnit, proč ne. Pokud ne, pak by to autoškola musela mít jako výjímku. A co vysunutá do vozovky u přívěsů?
Ale ta sférická na výšku jsou na něco dobrá, třeba že vidím na zadní kolo jak najíždím k obrubníku, jak daleko jsem od kraje silnice. Ale horší je to při couvání, podle nich zůstává větší mezera za vozidlem. Tam to chce dobře nacvičit, nebo mít čidlo. Pak sednout do auta s malými, nizkými zrcátky je hrůůza, nejistota.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.