Nejste přihlášen/a.
Zdar ,
chtěl bych koupit jedničkovou oktávku na malej nájezd cca 40km den. Spíš benzín tak do 70tis. Mohl by mi někdo doporučit motorizaci? Ježdění po městě , žádný závodění. Většinou v 1 či dvouch lidech a občas na nákup.
Díky
Druhá možnost je ještě Ford Focus. Nevím co je lepší , je mi jedno jak auto bude vypadat spíš mi jde o investice.
Druhá možnost je ještě Ford Focus. Nevím co je lepší , je mi jedno jak auto bude vypadat spíš mi jde o investice.
Tady je třeba pěknej kombík. trotina.cz/...
To vychází na nájezd kolem 15 tisíc ročně,když by jsi jel třeba na dovolenou nebo občas něco delšího tak to ještě naroste,to už by se dalo uvažovat i o tom dieselu. Octavia 1,9 TDi je nesmrtelný motor a velmi dobré auto. Ale nenech se zlákat tou bazarovou pohádkou o najetých 150 tisících po důchodci,většinou je to daleko víc,což ovšem vadit nemusí,daleko rozhodující než nájezd je servis.
Určitě si sebou na koupi vem někoho kdo tomu rozumí a prověří celkový stav auta,u takových starších aut už je to potřeba,jinak když koupíš nějakou slepenou vylítanou mrchu bez jakýkoliv péče tak to bude bezedná pokladnička na prachy
Hlavně pozor na Oktávku 1.6 74 kW, žere to jak tank, a převodovky DUUxxx - střihají se nýty diferenciálu, výrobní vada koncernu - osobní zkušenost. Už bych do toho nikdy nešel.
Jde o výrobní vadu koncernu, tyto převodovky DUU, kde se střihaly nýty a v podstatě se celá převodovka polorozpadla, se montovaly do O1, WV Golf, Seat, Audi A3. V SRN si spousta firem na opravách (repase výměnným systémem, nahrazení nýtů pevnostními šrouby) založila živnost a hezky prosperují. Tolik těch postižených aut je. Prostě toto není uživatelská chyba, ale konstrukční chyba a je iluzorní vinit řidiče, i kdyby nakrásně jezdil stylem brzda-plyn. Ad.vysoká spotřeba, není to jen má zkušenost, prostě 1,6 74 kW motor od WV je naprostá tragédie, to už prý je lepší i ten prehistorický 1.6 55 kW také montovaný do O1
no, nechť se tazatel trošku nachytří na toto téma - pokud shledává tento konstrukční technický problém předovodky DUU VW Group pro něj důležitý bližšího poznání - a pobrouzdá si po internetu.. A nejlépe rovnou u zdroje, na německém google.de se zadáním klíčového sousloví pro vyhledání tísíců reálných non-happy příběhů s převodovkou s typovým označením DUU : "duu differential". I se základní aj či nj se dá pochopit kontext a šíře problému. Za mě DUU / 1.6 74 kW never more, a to v žádném vehiklu!
Kámoš si to nepohlídal a koupil (cca před pěti lety) s touto převodovkou Golfa. Ještě ho splácel autobazaru, když ty nýty trhl a vysypal převodovku. Nechtěl kupovat nějakou za pár stovek bez záruky, tak si nechal udělat originál repas a stála ho ta sranda skoro 40 000 Kč . Plus samozřejmě cca měsíc nejezdil.
U O1 je problém, že už jsou prostě ojeté. Byla to velmi dobrá auta a byla radost s nimi jezdit. Hodně jezdit. 16 let stará TDI má najeto 16*30 000 km = 480 000 km a víc. Benzín dejme tomu 16x 15 000 km = 240 000 km a víc. Z těch čísel je vám asi jasné, že spousta jiných aut s tímto nájezdem je už po smrti. O1 hlavně v naftě je držák, takže většinou ještě jezdí, ale záleží, jak se k ní majitelé chovali. Že číslo na tachometru neznamená vůbec nic vám asi říkat nemusím. Takže jen popřát štěstí při výběru, budete ho potřebovat.
Ještě pro vaši informaci, nabídková internetová cena u těchto vozů v bazaru často platí pouze při financování nějakým jejich smluvním produktem. Při platbě v hotovosti bývá cca o 10..20% vyšší.
Do roku 2007 jsou to bezproblémové vozy, potom také ale už je to maličko horší.
Benzín 1.6 a naftu 1.9 TDi (klidně i 2.0TDi) nemusíte se zas tak té nafty bát.
Benzín obecně má nižší životnost než nafta - menší nájezd, najít takto staré auto s REÁLNÝM nízkým nájezdem v benzínu bude těžší, tedy spíše dražší - ne ale nemožné.
Při nákupu si dejte pozor na uplně vše, je to nejčastější kupovaná ojetina, to znamená, že se velmi často dostává do ruk různých podvodníčků, překupníčků co ji stočí nebo ještě hůř v podstatě vůz z nehody na odpis "opraví" a prodávají jako zánovní, často si jej kupovali různé firmy, ty když se jim přestalo dařit snažili auto, třeba i již v exekuci přeprodat a získat tak nějaké peníze, takže velký počet majitelů za krátkou dobu je velmi podezřelí, mohlo by se stát že jednoho dne příjde policie a auto vám vezme a peníze už vám nikdo nikdy nevrátí.
Tedy platí ještě víc než jinde - důvěřuj, ale prověřuj - auto si pořádně prohlédnout, se zkušeným automechanikem i projet, prověřit podle VINu (Cebia), být realista, nenechat se unést nízkým nájezdem a skvělým stavem, jakože svatý grál bazaristů, auto po starém pánovi co jezdil jen výjmečně do obchodu a kostela a vnoučky nevozil, jenže podle bazarů je takový každý druhý vůz. Přitom často stačí vyměnit pár ohmataných čudlíků, volant, naleštit stočit třeba o 150tis a na první pohled laik nic nepozná.
Ahojik. Já mám oktávku 1.9 TDI 66Kw a nemohu si ji vynachválit má najeto už přes 340tis (beztak je i stočený tachoš) a auto je spolehlivé a provádím jen základní udržbu(olej, filtry, rozvody...) naprosto beproblémové auto, motory jsou držáky pokud se o ně člověk stará. |Ve městě mi to papne maximálně 5 litrů a to i když jen popotahuju v zácpě. A narozdíl od 81Kw nemají tak poruchové turbo. Jezdím s autem každý den 60km a opravdu super. Jiné bych už asi ani nechtěla. Na to že to je ropák je to živé a spolehlivé autíčko.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.