Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s klimatizací - netočí se sahara

Od: martin1979* odpovědí: 5 změna:

Nevěděl by někdo, jestli je možné, že klimatronik funguje a chladí i když se netočí sahara? Já to tak mám a mám ještě jeden problém, už 2x se mi stalo, že mi při stání a za chodu motoru unikla náplň z klimatizace a tekla mi na rozpálený výfuk, zřejmě tam je někde prasklinka. Nevíte, jestli tyto dva problémy spolu mohou souviset?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vladanekm*
hodnocení

0x

Sahara se točit nemůže. Je to plastový "kryt" kolem vrtule ventilátoru, který pomáhá ventilátoru výtvářet proud vzduchu potřebný k ochlazování zahřátých chladičů. Točí se jen vrtule a to až po dosažení určité teploty chladícího média. Pokud by v okruhu klimy došlo (opakovaně) k viditelnému úniku média, klima by přestala fungovat. Takže se domnívám, že to co vytéká na výfuk je ve vodu proměněná vzdušná vlhkost (vodní pára), zkondenzovaná na studeném výparníku klimy, která je hadičkou odváděna do motorového prostoru a to je naprosto normální stav.

martin1979*
hodnocení

Díky za odpověď, ale nepřijde mi moc normální, když stojím vedle auta, povídám si s kámošem a najednou z ničehonic auto začne syčet a skoro celé zmizí v bílém oblaku dýmu a uvnitř auta je tak bílo, že by se to dalo krájet... Navíc si myslím, že když se spustí klima, tak se automaticky spustí ventilátor.

vladanekm*

O oblacích bílého dýmu - navíc uvnitř auta jste ale nic nepsal. Přesto bych ale nejdříve zkontroloval ten přepad kondenzátu jestli není třeba částečně ucpaný, nebo špatně natočená hadička. Mohla by se tam ta voda hromadit a pak vytéct najednou větší množství. Vyloučit větší netěsnost se dá vakuovou zkouškou před plněním klimy, menší přidáním kontrastní látky do média a následnou kontrolou pomocí UV lampy. Na mém autě se ventilátor hned po zapnutí nespouští, ale možná je to tím, že Korejci jsou prostě dál :)

martin1979*
hodnocení

Co jsem koukal pod auto, tak při spuštěné klimě se mi normálně tvoří menší loužička pod autem, tak jak je tomu normálně, tudíž ten přepad jak píšete jsem vyloučil. Myslím si, že to bude opravdu nějaká netěsnost, ale nešlo mi do hlavy to, že při spuštěné klimě se ventilátor vůbec neroztočí, ani po chvilce. Mám klimatronika a při zapnutí režimu ECON se klimoška taky evypne a chladí normálně dál, což je rovněž divný... Půjdu s tím do servisu, ale bojím se, že ani tam si s tím nebudou vědět rady. Soudím podle toho, že můj kamarád, který opravuje auta na to koukal jako když právě spadl z větve :D

parizek*

Zdravim,

mrknete jeste na vw-club.cz , jsou tam vsechna koncernova auta, kazde ma svou sekci a urcite nejste prvni, kdo neco takoveho resil. Urcite vam tam poradi mnohem fundovanejsi lide, kteri to jiz treba zazili ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]