Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Boural jsem

Od: charger® odpovědí: 17 změna:

Ahoj

Dnes jsem vyjížděl z parkoviště , a když jsem odbočoval nevšiml jsem si , že zamnou jede auto a tukli jsme se .

Ona má trochu hejblý a promáčklý nárazník a já mám jen škrábaneček. No chtěla zavolat policii , tak ji zavolala městskou , nedostal jsem pokutu nic . Jen nám pomohli vypsat Záznam o dopravní nehodě.

Ted ta otázka : Ten záznam o dopravní nehodě , protože já mám havarijní pojištění ale ona ho nema . Takže já budu muset jít do své banky a dát jim to tam? a kolik mám na to dnů ode dneška to tam odevzdat?

Ja stím nárazníkem v podstatě nic nemám , jen škrábanec, ale aby ona dostala ty peníze , tak já musím jít do svý banky?

Nikdy se mi nic takové nestalo , nemám stím zkušenosti , díky za vaše rady Ahooj

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

3x

Své pojišťovně, u které máte sjednané "povinné ručení", nahlásíte škodnou událost. Vzhledem k tomu, že se moc neorientujete, tak je pro Vás nejsnazší si zavolat na jejich zákaznickou linku a škodnou událost nahlásit po telefonu. Měl byste tak učinit bezodkladně.

Havarijní pojištění v tomto případě nehraje žádnou roli, leda byste chtěl na pojišťovnu nechat opravit ten svůj "škrábaneček". Ale vzhledem ke spoluúčasti netuším, zda se Vám to vyplatí.

hodnocení

mytrix: OKA , dík - budu muset teda zajet do pojištovny a nahlásit jim to . Já nepotřebuji opravu vozu , mám tam jen škrábanec.

Ale přijde mi divný , že ona měla tak hejblý nárazník a pak měla odřený blatník . A mě se stalo jen škrábanec.

Nevím jestli stím už nemohla mít něco předtím a jestli toho nevyužila .

hodnocení

3x

Dle své pojištovny zvolte telefonní číslo, zavolejte jim, a oni Vám sdělí vše co potřebují vědět. Nadiktujete jim to, co jste napsali do protokolu. Jsou naučení, jak Vám odborně pomoci.

repkin*
hodnocení

3x
Z Vaseho povinneho ruceni se uhradi skoda na jejim aute a podle typu Vaseho havarijniho pojisteni Vam zaplati(nebo nezaplati) Vase pojistovna skodu na Vasem aute (pocitejte se spoluucasti).Co mate delat apod. by jste mel mit v pojistne smlouve,pripadne jak Vam zde spravne jiz nekdo radil, zatelefonujte si na zakaznickou linku Vasi pojistovny. Pokud to byla prvni nehoda, pojistovny ji vetsinou odpousteji, pokud nekolikata nebo bourate stale (podle dotazu asi ne,jinak by jste to vedel), prisle by jste o bonusy, naskakali by Vam malusy a mel by jste zbytecne drahou pojistku.
doplněno 18.02.16 19:33: Nevim jak mate v ramci smlouvy ohlasovaci povinnost,kazdopadne Vam nic nebrani rano vzit orv,obcanku a protokol o nehode a zastavit se v pojistovne.
hodnocení

repkine ano , byla to moje první nehoda :( ale radeji bych do te pojistovny zašel než mluvit pres telefon .

Nikam nechoďte, je to zcela zbytečné a zdlouhavé, a nahlašte škodnou událost po telefonu na příslušnou linku pojišťovny. Udělejte to hned zítra ráno. Osobně bude jednat pojišťovna s poškozenou. Osobní jednání znamená pro pojišťovnu náklady na personál, které ji pojistnou událost prodražují, takže předpokládám, že vás stejně během vaší návštěvy odkáží na infolinku. Po nějaké době dostanete vyrozumění, jak byla pojistná událost vyřešena. Další informace se dozvíte při telefonickém hovoru.

A jak odevzda papir o bouracce?
To bude scanovat a posilat emailem?
Neni lepsi tam zajet odevzdat , bude mit jeste par doplnujicich otazek a je to.

mzxy*
hodnocení

1x

Nabíječko, napiš sem až budeš střízlivý..zkus si to přečíst sám po sobě, co jsi napsal...ahooj

hodnocení

cože? tyhle odpovědi si strč víš kam? Nikdo není opilý , tak tu nemrhej mým časem . Já tu nepsal , aby tu rozebíral tu nehodu , ale co mám udělat dál .

mzxy*

Nabíječko

Přečti si svůj nelogický dotaz plný nesouvislé slovní vaty ...

Tady máš manuál, abys příště nemrhal svým ani naším časem:

1.) boural jsem

2.) jsem viníkem nehody

3.) skoda je zanedbatelná, co mám dělat , poadte

ladza*
hodnocení

1x

Po nehodě by jste zavolat pojišťovně na číslo, které máte na zelené kartě, tam se dá dovědět víc. Pokud nehodu ohlásite, může za vámi přijet pracovník tzv "první pomoci", který podá základní info o postupu.

hawara*
hodnocení

0x

Nerozumím. Vy jste vyjížděl z parkoviště. Odbočoval jste. Nevšiml jste si, že za vámi jede auto. Ťukli jste se. Jak? Co se vlastně stalo? On do vás zezadu narazil?

hodnocení

normálně stál jsem podélně u chodníku , ono to vlastně parkoviště není ale může se tam stát . Koukám nic nejede , dávám blinkr , rozjíždím se a najednou vedle mě auto . A já jí škrtnul z leva mým nárazníkem na její blatník. nedal jsem přednost :(

hodnocení

0x
Asi by to chtělo odhadnout, jestli hrazená škoda nebude nižší, jak ztráta na bonusech.

asd1
hodnocení

0x

1. spočítat si jestli nebude výhodnější zaplatit opravu ze svého (ztráta bonusů = vyšší pojistné)

2. vaší pojišťovně oznámit, že jste způsobil nehodu a vznikla škoda.

Vy jen škrábaneček ona promáčklý nárazník - deformuje se slabší díl. Při jiném úhlu to mohlo být naopak. Škoda může dost kolísat podle způsobu opravy od "zadarmo to ohnu to zpátky a jezdim" po výměnu nárazníku, nosníků pod nárazníkem, blatníku + práce, lakování - to lítají klidně desítky tisíc.

buss
hodnocení

0x

Nějak nenalézám svého příspěvku.

hynekkzu
hodnocení

0x

beztak to měla holka už předtím, koupený z bazaru a teď ji to jen platíte:D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]