Nejste přihlášen/a.
dobrý den
zaslechl jsem v autobus, jeden řikal, že si koupil nove auto a že platí cca 5tis měsičně. a že ho bude platit rok, a po roku bud si ho odkoupi za nějakou cenu (nevim za jakou) anebo dostane zase nove auto ale platit furt bude stejně...a tak že muže mit tzv každe rok nove auto a plati furt 5tis měsičně.
jak se tato splatka menuje? to nabizi každy prodejce každe značky u noveho auta? jen u noveho? prosím vas nějaké podrobnosti o tom?
děkuji
Operativní leasing - pod tímto názvem najdete tuto službu v nabídkách automobilek.
Máte vlastně auto jen pronajaté. Platíte určitou sumu po určitou dobu, po té době buď můžete auto za zbytek ceny auta odkoupit nebo vám ho vezmou a vy si můžete vybrat nějaké jiné a začínáte zase od znovu.
díky, a to je asi ale pouze na nové auta že? a předem si domluviim s automobilkou tu cenu za kterou si to za rok mohu odkoupit nebo pak přijde znalec a posoudi cenu?
Ano je to vždy na nové vozy, více se dočtete v podmínkách výrobce vozů, každý to má jinak. Cena vozu je stanovena ve smlouvě, po uplynutí doby "pronájmu" která je většinou ale delší než rok - obvykle 2-3 roky, si buď auto koupíte - to se většinou příliš finančně nevyplatí, nebo ho výrobce prodá jako ojetinu, nebo ho velmi často odkoupí autobazar.
Odkup vozu po operativním leasingu je většinou nevýhodný s porovnáním koupě vozu rovnou. Je to celkem logické, buď si auto rovnou koupím nebo si ho jen pronajmu.
Je to cíleno hlavně na 2 skupiny lidí
1. skupina - mám celkem dost peněz, každé 2 roky chci nové auto, dražší auto, dobře vybavené, potom se mi nevyplatí každé 2 roky koupit nové a zase prodat raději vezmu auto na pronájem, budu za něj sice platit po dobu 2let platit skoro stejné peníze jako bych si jej koupil, ale nehradím náklady okolo. Je to tedy drahé, ale pohodlné.
2. skupina - pracovní a firemní vozy, pronajmu na 2 roky vůz, za tu dobu mu na tachometru naběhám přes 250tis km. bude celé rozhrkané, to mi ale nevadí, protože se o prodej nestarám, uplyne smlouva, vůz vrátím a beru jiný. Nestarám se vlastně o nic, jen o spotřebu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.