Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám VW Passata 1.9 Tdi a chci se zeptat, zda je normální, když auto stojí na místě a běží na volnoběh, že se točí u chladiče pouze jedna vrtule. Ta druhá se mi ještě nikdy nerozběhla, ani když pustím klimu. Přitom klima chladí dobře a ručičku ukazatele teploty motoru mám pořád na 90 stupňů. Samozřejmě u ohřátého motoru. Zkoušel jsem nechat motor běžet nějakou dobu naprzdno a teplota pořád 90 stupňu, ale točí se pouze jeden ventilátor a to docela pomalu. Jsem zvyklý z Golfa, kde se mi vrtule točila jako o život a spustila se vždy při zvýšení teploty motoru, tady tomu tak není, ale podle ručičky by mělo být vše ok, tak nevím.
Sahara se naplno zrejme pusti az pri hodne velke zatezi, zkuste jet do poradneho kopce v teple chvili na dvojku a uvidite, ze sepne. Chyba to urcite neni
Snad máte pravdu, nechám to být. Snad ukazatel teploty funguje správně a opravdu je tam těch 90 stupňů a ne třeba o hodně víc.
Pokud jde rucicka normalnim tempem a neskace, tak bych se poruchy urcite nebal. Duvod ke starostem by byl v podstate v jakemkoli jinem pripade, kdyz by rucicka kolisala dolu apod. Pokud se drzi na 90,neni problem, sahara nemusi a bez velke zateze porad
Díky za info, budu klidnější, měl jsem vždycky za to, že i když auto stojí delší dobu na místě a vzduch neproudí přes chladič, že se sám od sebe spustí ventilátor (sahara), u mého bývalého auta, to tak fungovalo. U tohohle nynějšího tomu tak není, ale teplota je snad ok. Ručička stoupá v normálním tempu a nekolísá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.