Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VW - u chladiče se točí pouze jedna vrtule

Od: martin1979* odpovědí: 6 změna:

Zdravím, mám VW Passata 1.9 Tdi a chci se zeptat, zda je normální, když auto stojí na místě a běží na volnoběh, že se točí u chladiče pouze jedna vrtule. Ta druhá se mi ještě nikdy nerozběhla, ani když pustím klimu. Přitom klima chladí dobře a ručičku ukazatele teploty motoru mám pořád na 90 stupňů. Samozřejmě u ohřátého motoru. Zkoušel jsem nechat motor běžet nějakou dobu naprzdno a teplota pořád 90 stupňu, ale točí se pouze jeden ventilátor a to docela pomalu. Jsem zvyklý z Golfa, kde se mi vrtule točila jako o život a spustila se vždy při zvýšení teploty motoru, tady tomu tak není, ale podle ručičky by mělo být vše ok, tak nevím.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

parizek*
hodnocení

2x

Sahara se naplno zrejme pusti az pri hodne velke zatezi, zkuste jet do poradneho kopce v teple chvili na dvojku a uvidite, ze sepne. Chyba to urcite neni ;)

martin1979*
hodnocení

Snad máte pravdu, nechám to být. Snad ukazatel teploty funguje správně a opravdu je tam těch 90 stupňů a ne třeba o hodně víc.

parizek*

Pokud jde rucicka normalnim tempem a neskace, tak bych se poruchy urcite nebal. Duvod ke starostem by byl v podstate v jakemkoli jinem pripade, kdyz by rucicka kolisala dolu apod. Pokud se drzi na 90,neni problem, sahara nemusi a bez velke zateze porad ;)

martin1979*
hodnocení

Díky za info, budu klidnější, měl jsem vždycky za to, že i když auto stojí delší dobu na místě a vzduch neproudí přes chladič, že se sám od sebe spustí ventilátor (sahara), u mého bývalého auta, to tak fungovalo. U tohohle nynějšího tomu tak není, ale teplota je snad ok. Ručička stoupá v normálním tempu a nekolísá.

parizek*

Urcite je to ok, ja mam Sharana a take mi nebezi porad, jen v zatezi.

Hezky vecer.

martin1979*
hodnocení

Hezký večer i vám a děkuju za odpovědi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]