Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlakoměr k autu

Od: libor007® odpovědí: 15 změna:
Jaký pneuměřič koupit, aby byl spolehlivý? Kupoval jsem českou klasiku ne úplně levnou a v servise jsem zjistil, že pro 2,2atm ukazuje 2,5atm. Takže jsem jezdil na podhuštěných kolech. U benzinek je to taky mrtvé, tak nevím...

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

taky jsem tak jednou říkal, že se mi to zdá podhuštěný "máš to na 3 atm"- doma bylo 1,8... po měsíci si ten jeho vyměnil (pořád mi nevěřil, že to má vadný...)

koupil jsem si tento k domácímu kompresoru - loziska-kol.heureka.cz/...

doplněno 15.02.16 09:33:

njn, jsem přiložil blbej odkaz.. prostě pistole-foukovaci-s-manometrem-

od nuly ...

asd1

Ten je jen orientační, navíc pro osobáky má nevhodný rozsah.

Nemyslím si, že tazatel shání manometr ke kompresoru, který je ještě navíc při 2 Atm na počátku stupnice.
Měl jsem několik mechanických manometrů a věrohodně ukazoval jen ten nejstarší po otci. Ostatní se chovaly spíš jako teploměr, než tlakoměr. Nakonec jsem koupil obyčejný digitální v Tescu za cca 150 Kč a ukazuje dobře.
doplněno 15.02.16 09:39: Ten kompresorový mám taky. Ma rozsah tuším 10 Atm, takže dole na 2 Atm ukazuje skoro o půl Atm blbě, navíc dole na rozsahu ani neměří opakovatelně.

asd1
hodnocení

0x

Pozor, vadný klidně může být ten v servisu.

hodnocení

Podobný z odkazu majív servisu. Je kalibrovaný. Asi do něčeho podobného půjdu, ty velké manometry jsou přeci jen o něčem jiném.

hodnocení

0x

Zdravim, mam tenhle. Zatim spokojenost.

yshop.cz/...

host*
hodnocení

0x

Už spoustu let funguje starý dobrý z Kovopodniku Brno, při občasné kontrole a kalibraci podle jiného ověřeného tlakoměru stále sedí. Podle časopisu dTest byl úplná hvězda Bottari Saturn. Trošku těžký, ale prý spolehlivý a přesný, viz dtest.cz/... nebo si víc najdete v časopisu dTest 4/2007 viz dtest.cz/...

Nejhorší je koupit tlakoměr s hlavní stupnicí v jiných než našich obvyklých jednotkách a naše v kPa je blíž ke středu, nenápadná a s menším rozlišením. Takže to chce koupit se správnou stupnicí a s rozsahem pro použité auto.

Tak já ho mám (ten z Kovo Brno), přikládám odkaz. Zatím naprostá spokojenost. Proti té číně, co jsem měl předtím, je rozdíl asi 0,4 baru *zed*, proti pneuservisu jsem v desetině, což považuju za nezměřitelný rozdíl.

doplněno 15.02.16 10:29:

@libor007: že bych měl mimořádně štěstí na dobrý kus? Obvykle vyžírám zmetky.

hodnocení

Spíš mám já zmetek...
hodnocení

No já mám právě ten kovopodnik... Kupoval jsem ho, jako tutovku.

stirecek*
hodnocení

0x

Taky jsem hledal měřič, ale žádný neodpovídal mým požadavkům na rozsah alespoň do 12-13 barů, tak nakonec jsem koupil tenhle, stál s poštovným 6,60usd

aliexpress.com/...

je od nuly do 15ti bar a co jsem srovnával s měřičem z auta, který je do tří barů, měří úplně stejně, což jsem se divil. Zbývá jen doufat, zda měří alespoň trošku přesně ve vyšším rozsahu. Mám ho napojený na kompresor z ledničky.

hodnocení

To mě nenapadlo u kluků šikmookých :) Beru tam furt něco, zkusím pohledat. On se dá vzít i základ a vyměnit manometr za kvalitní. Ještě mne napadlo nechat přeměřit u výrobce ten bazmek. Su z Brna, tak bych tam skočil.

fik
hodnocení

0x

Jestli jsi koupil kvalitu tak může být klidně špatný ten v pneuservisu..to přece není záruka že v servisu musí mít přesný,i tam mnohokrát šetří a koupí ten nejlevnější

hodnocení

Říkali, že je kalibrovaný. Navíc značkový servis, tam bych nepředpokládal vercajk z teska z regálu "vše za 20kč"
asd1

Kalibrovaný byl kdy, když ho koupili? (tisíce, desítky tisíc měření za rok) ;)

V servisu by měli mít přesný, ale často to tak není... Než ten váš hodíte do koše tak ověřit ideálně na dvou místech s přesným manometrem - např. u pumpy změřím kolo oběma a vidim rozdíl, to samé druhé pumpy, tím se řádově sníží prevděpodobnost omylu (nepřesný i ten u pumpy)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]