Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám menší dotaz včera jsem vjel omylem na dálnici a jel jsem asi 20km. Jel jsem podle navigace ale zapomněl jsem si vypnout dálnice. A teďka se bojím, že by mi mohla přijít fotka, že neměám dálniční známku a ,že bych mohl mít pokutu. A tak bych chtěl zajít dneska na policii a nějak to nahlásit když se trošku přiznám tak by to nemusela být zas tak vellká pokuta. Myslíte si, že mám jít na policii a nahlásit to? Známý mi říkal ať se na to vykašlu ale jsem ten tip člověka co když ho něco trápí tak z toho nemuže spát a abych se bál dny a přemýšlel kolik zaplatím tak to právě nechci. Snad mi rozumíte.
Pokud tě nechytili na místě tak se nic dít nebude.
Jít se sám udat je opravdu extrém, nejste Mirek Dušín?
Beztak dálniční známka je jen další zdanění toho co se postavilo a udržuje z našich peněz...
Přesně tak jak psali už před vámi... mám dokonce pocit že když by si vás zavolali tak by jste mohl normálně říct že jste na dálnici vjel omylem ale na nejbližším sjezdu jste z dálnice sjel.. to by měli vzít na vědomí protože když omylem najedete na dálnici a uvědomíte si to na přivaděči tak přece nebudete couvat (se ani nesmí)
Omyl se neuznává - před vjezdem je značka. Možná ale bude menší sankce, pokud je policajt rozumný a vidí že to opravdu byl omyl (přehlídnutá značka).
Pokud na vjezdu značka není nebo neodpovídá normám (např. schovaná za roštím) tak pokutovat nemůžou, nic jste neporušil.
Tento přestupek se tu řešil vícekrát!
A výsledek je jen ten-pokud nezastaví PČR na místě a nedá pokutu,nic se neděje! Automatický systém (mýtné brány) toto neregistruje,jen a pouze el. viněty či jak se tomu říká!
Saůadine-špatná odpověď je jedno zda-li vjedete na úlacený úsek schválně nebo nevědomky díky...!
Jinak,opět zdůrazňuji : NEZAVOLAJÍ ! Toto se řeší vždy jen na místě PČR a Celní služba a nikdy (zatím!) jinak!
Omluva za překlep! Mělo být Saladine !nikoliv Saůadine!
Sice je to staršího data, ale i tak bych vám vzkázal:
Správně jste udělal, že jste jel bez známky, protože tady u nás žádný dálnice nejsou. Sice jim tak říkáme, ale to jen proto, abychom byli světoví. My máme jenom zpoplatněné komunikace, převážně s omezenou rychlostí, na kterých se jezdí se vstupenkou (nebo povolením vjezdu, ... jak chcete) za jeden a půl litru. Takže buďte v klidu. Mám jedno auto, na kterém nemám samolepku a taky mu občas jedu ukázat, jak vypadají ty drahé silnice. Aby mu to nebylo líto.
Na placené úseky omylem vjíždím již asi 3 roky, zatím bez úhony. Za další rok se již 5000 pokuta vyplatí. Až budou elektronické známky, bude po srandě. Stále mi ale nejde do hlavy, jak můžou celníci ve vnitrozemí zastavovat osobáky, to je zas nějaká finta na zákony, že jako hledají ilegály, nebo jak? Stejně jako policejní stíhačky můžou fungovat bez modrých světel na střeše. Kdybychom mohli takto ohýbat zákony i my plebejci daně platícíjakblbci, to by se nám žilo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.