Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké auto

Od: inuvik odpovědí: 11 změna:

Dobrý den přemýšlim o koup ojetého vozu. Bydlím na kraji Prahy a jezdím do práce 37 km tam a 37 km zpět v práci dělám na 12ky takže jedu do práce 15x za měsíc. Dále najezdím po městě krátké trasy. Ročně najezdím okolo 15 000 km a nevim zda koupit benzín či naftu 1.9 TDI.Chci auto abych ušetřil při dnešních cenách phm proto bych chtěl spíše naftu

Chtěl bych bud škoda octavia 2 nebo fabifa 2 nebo golf V a chci kombík pač chci rodinku:)

Chtěl bych se zeptat jaké auto je nejspolehlivější a na ceny dílů mezy škoda a vw

bojím se že mi v octavii odejdou vtřikovače to jsem koukal že je to velmi nákladné.

Na auto budu mít 130 000

Děkuji za rady a odpovědi a za váš čas věnovaný mě.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jelikož začínáte "1,9TDI", připravte se na milion nabídek octavie. Zkuste se ale nejprve zamyslet, jestli se vám nelíbí i jiné značky.

Z těch našetřených 130tis si 30 nechte na základní servis, opravy... - hledejte auto do 100tis!

Za danou částku je nutné hledat aktuální stav - nesledujte tachometr (přetočený), nehledejte sám.

Na dané úseky je nafta vhodná. Dále dodejte formu užívání (rodina, pes, spolujezdci), potřebu variability (převoz větších věcí, kočárek) a zkušenosti s předchozími vozy.

doplněno 11.02.16 11:23:

Když koupíte auto za 100tis. a budete mít spotřebu místo 6ti litrů 5,3, budete za rok mít 0,7 litru x 150 = 105 litrů nafty. Tj. úspora max. 3000,- za rok.

Rozhodně bych se nerozmýšlel a šel do vozu za 50tis s ověřenou historií, dalších 30 zainvestoval (pokud by bylo nutné) - tj. rozvody, brzdy, podvozek, ...

doplněno 11.02.16 13:56:

Snad naposled - kašlete na všechna ostatní - máte dobrou nabídku na ford mondeou - ten motor může jet klidně za 5,4 litru na sto - cars.cz/...

Díly se dají sehnat levně - např. autodily-cardo.cz/...

Ceny jsou naprosto srovnatelné (i lepší) s octávií. Oproti ochtávce máte v mondeu super výbavu. Za tu cenu vůz na 3-5 let bez výrazných nákladů...

inuvik
hodnocení

Mohu mit ford mondeo 2.0 TDDI za 50 000 po znamým je to rv 2002 ale bojim se že ten ford nebude schopný jet za 5,5 litrů jako octavka a bojim se dražších dílů jinak nejsem zavodník na dalnici jedu max 140 víc ne takže mi jde hlavně o tu spotřebu

doplněno 11.02.16 11:18:

do práce jezdím po dálnici 20km zbylich 17 km po silnici 1 třídy

danys*
hodnocení

0x

ááno, do Prahy jedině koncern! Hlavně dvojkovou octávku! *smich*

Bývalý kolega jí měl dva dny než mu jí ukradli - dvojková v kombajnu...pěkná byla!...:) Druhý kolega jedničkovou v kombajnu cca. 1 měsíc..

doplněno 11.02.16 11:33:

jistě vám bude stát pořád v garáži. :)

Auta to jsou dobrá, hlavně 1.9tdi 66, 77 a 81kw. Nicméně jak jsem již psal.. jedou celá auta, xenony, kapoty, airbagy, navigace.

inuvik
hodnocení

Auto mam v garáži takže mi nic neukradnou a co ten golf V vs octavka de mi o ceny dílů

radajz*
hodnocení

0x

Ahoj, 15000 není mnoho, ale vzhledem k tomu, že nekupuješ nové auto, kde je rozdíl v ceně nafta/benzín znatelný, tak bych se nafty nebál.

Já osobně mám dvojkovou Octávku Combi 1.9TDi z roku 2008 a jsem spokojenej. S dvoulitrama bývají problémy, ale 1.9 jsou v klidu. Za rok a půl jsem, co ji mám, jsem najezdil cca 40 000km a měnil jsem jen tyčky stabilizátoru a ložiska v předních kolech. Musel jsem ještě vyměnit kompresor klimy, ale ten byl dead už když jsem ho koupil. U některých dvojkových prej kompresory odchází. Jinak, já mám rád dost prostoru a ten v Octávce je. Na můj vkus by vepředu mohlo být více místa po stranách, ale podélně naprosto bez problémů. I když je šofér kolohnát a má sedačku hodně posunutou, tak mají vzadu lidi pořád dost místa na nohy. O kufru ani mluvit nebudu.

Nevím, jak je na tom golf, ale toho místo, tam prej na nohy moc není. Každopádně do Fabie bych nešel. Je tam znatelně méně místa a toho není nikdy dost.

inuvik
hodnocení

kolik te staly ložiska aty tyčky?

radajz*

Jedno ložisko vyšlo nějak kolem 1500,- a ty tyčky (přední) stály obě necelých 600,-. Na koncernový auta je dost dílů i z druhovýroby, takže je z čeho vybírat. Já kupuju díly na autodilyplus.cz a tam mají vždycky víc alternativ.

hodnocení

0x
Okta nebo golf. Vsak to je skoro stejny , jen prevlecene.
Pokud chces naftu a nebojis se stocenych vraku a kasicek , vstriku a cerpadel a dvouhmotek tak vesele do toho. Stim najezdem mam ale benzin a jsem v pohode.
Pri dnesnich cenach phm setrit jde , ale casem to das do udrzby. Jinak na auto mas cca 100-110k a zbytek na udrzbu. (Rozvody , brzdy...)
inuvik
hodnocení

jakou spotřebu ma benzin octavia 2 1.6 MPI da se stim jet dalka za 5,5 litrů?

asd1

počítej kolem 7

Neřeš spotřebu, ale celkový náklady. Nafta ročně ušetříš desítku za palivo a pak dáš 50 za opravy, to se vyplatí.

milanm*
hodnocení

0x
Dobrý den.Mam fiat stilo 1,9jtdmw r.v.2005 najeto 137 tis.spotřeba od 5.4 do 6.5 koupeno v loni za 79 tis.investováno do oprav cca.7 tis.A víte proč vam to píšu? Oktavka v tomto provedeni o 50tis dražší.Na 90 procent stočné km.A ještě něco. Mam jistotu (na99%) že mně ho neukradnou.
Na stilo mam celou hystoriji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]