Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám pár dotazů. Jsem dědicem auta, před nějakým časem když jsem se dozvěděl, že dostanu toto auto, tak jsem se informoval na pojišťovně, jestli ho mohu užívat než proběhne dědické řízení, bylo mi sděleno že ano, jen novou zelenou kartu (která nebyla podepsaná) musí podepsat někdo z přímých dědiců. Jenže po pár týdnech mi někdo ukradl zadní značku, nahlásil jsem to na policii a oni mi vystavili protokol o odcizení. Ted nastává problém, mohou mi na dopravce vydat nové značky, když nejsem vlastníkem? Výsledek dědického řízení stále není. A také autu dochází technická, takže z toho všeho mám teď zamotanou hlavu. S autem se už bojím jezdit, posledně mě stavěli policisté, ale naštěsní jim tento protokol stačil, ale nevím jaký postup mám dále zvolit.
Díky
Určitě již proběhli první kroky v dědickém, vezměte všechny doklady a dojděte na evidenci vozidel. Nebo jim napište o přesný postup. Každý úřad je samostatný subjekt a uředník chce něco jiného, nežli v jiném "okrese".
Každopádně NEJEZDĚTE bez evidenční značky Za to je flastr.
Při nahlášení odcizení mi pan policista, co jsem se ho ptal, jestli auto mám někde odstavit než budu mít nové značky, sdělil, že s tím mám normálně jezdit, přece nebudu platit za auto pojistku a vše kvůli nějakýmu zlodějíčkovi zbytečně. Jen že mám počítat s tím, že když potkám policisty, tak mě budou stavět. Prý se stačí prokázat protokolem, oni si údaje o technické apod. vyjedou z databáze a pokud mi budou chtít uložit pokutu, nic neplatit a jíd do správního řízení. Ale že si to mám co nejdříve vyřídit nové značky. Problém je ten, že žádné doklady o dědickém řízení nejsou. Čekám na výsledek, ale kdo ví kdy to bude. Asi se zajdu tedy informovat na dopravku. Každopádně díky za odpověď.
a co informovat se u příslušných soudních úředníků? A pokusit se vše urychlit tam? Aby Vám vystavili potvrzení že jste dědicem? Dokud neprokážete vlastnictví k autu,úřad nemůže akceptovat vaší žádost...žádat může jen vlastník, který je zapsán v registru a v TP jako vlastník...na místo zesnulého vlastíka si teď "stoupnete " Vy, budete zapsán do registru a do TP bez poplatku a eko-daně jako vlastník, ale jen na základě usnesení o dědickém řízení...pokuste se iniciovat nějaké zkrácené řízení...mimochodem, za jízdu bez registračních značek, když se rozhodnete "jít" do správního řízení lze "získat" zákaz řízení na 6 měsíců...a nenadávejte na úřad, to by mohl pak přijít každý a dožadovat se různých úkonů ve vztahu k cizím autům...takže..nečekete na výsledek, vyražte na soud...jsou tam úřenící jako na "dopravce", placeni také z vašich daní...a také jen lidé...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.