Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová reg.značka dle bydliště?

Od: aloisb® odpovědí: 12 změna:

Syn koupil auto s registrační značkou České Budějovice a bydlí v Praze. Dostane novou pražskou registrační značku nebo mu ponechají tu původní, která není poškozenya? A kolik zaplatí, když by mu novou reg.značku nedávali? Dříve to stálo 800 Kč.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

solenza*
hodnocení

0x

Dneska už zase zůstane stará, jako tenkrát.

hodnocení

A za to chtějí 800 Kč?

danys*
Za prehlaseni vozidla se platí poplatek 800 kc . dále ekopoplatek pokud nesplňuje normy

fantom*
hodnocení

0x
Mně ji dali minulý týden novou a řekli že je to v těch 800kč
Samozřejmě se mně ptaly

fantom, proč tomu nevěřím?

iv®
hodnocení

0x
Ono přepis vozidla je zpoplatněn částkou 800,- Kč. Taky jsem prepisovala vozidlo na sebe v kraji předchozího majitele, A registrační značky mi zůstali stejné . Ale ráda bych věděla kolik bych platila kdybych si došla na náš úřad a chtěla registrační značky mého kraje, jestli je to nějak zpoplatneno či nikoli. Ale jak znám naše úřady vezmou si opět za tento úkon nemalou částku.
mzxy*

úřady si berou jen to, co odhlasoval Váš poslanec...řídí se zákonem

značka se podle zákona mění jen za poškozenou, odcizenou nebo ztracenou...přesně tak je to podle zákona

za dva kusy RZ + zápis změny se platí 450,- Kč

hodnocení

Takže podle Vaší rady :

1) Nechá si původní značku z Českých Budějovic a za registraci vozidla na své jméno zaplatí 800,- Kč

2) Značku z Českých Budějovic poškodí a zanese na Registr, kde mu vozidlo zaregistrují na jeho jméno, dají značku dle bydliště novou - Praha - a zaplatí také 800,- Kč.

Je to tak?

Ne,v Českých Budějovicích nahlásí změnu,za to je poplatek 800.kč (k tomu naSTK jeste ccca 300 za evidenční kontrolu) a nic víc.Pokud bude chtít pražskou RZ tam v Praze zaplatí 450kč za místní na základě odevzdání starých /jihočeských/a poškozených.nic víc.příp.ještě Eko!

Toníku, vždyť píše že: "za dva kusy RZ + zápis změny se platí 450,- Kč"

Tak nic již více v Praze.

hodnocení

Tak už je to hotovo. Všechno - odhlášení i přihlášení jsme udělali v Praze na plnou moc, původní reg.značka nám zůstala a zaplatili jsme 800,- Kč. Předloni jsem registroval své auto, které jsem koupil v Děčíně. Majitel ho v Děčíně odhlásil a udělal na mé jméno evidenční kontrolu a doklady mi poslal. Já jsem v Praze dostal nové reg.značky a zaplatil jsem také 800,- Kč. Podle mého názoru by ta registrace, když se nemění značky, měla být levnější.

Toníku, stát na někom musí vydělávat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]