Nejste přihlášen/a.
Zdravím, peugeot 309 jedu a najednou přestal jet. Naprosto zničeho nic. Do té doby fungoval bezvadně. Prosím neví někdo čím to může být?
Děkuji za odpověď.
máte imobilizér? Závada imobilizéru ve voze nebo vadná baterka v klíčku...
nějaké čidlo teploty s chybou - servis, jinak to bude hodně drahé "testovat výměnu jednotlivých částí..."
Imobilizér nemám, teď sem to nastartoval, dokud byl motor úplně studenej tak to vrčí, jakmile se trochu ohřeje tak zhasne.
Po diagnostice vyskočila chyba: chybí signál otáček. Předpokládám špatný snímač otáček klikovky.
Ha další info.Osobně myslím že Hallův snímač by teoreticky neměl mít vliv na základě vyšší teploty,ale budiž!
Moje rada zní-poku znáte někoho sče stejnou motorizací-půjčete,vyzkoušejte a pak dle tojo jak bude arbajtovat ne-kupte nové!Jinask někde se hovoří o snímači otáček vačky,někde klikovky.osobně jsem si utrhl kablík pří váměněn spojky na xantii a bez oonoho dzindziku jsem natočil ale nešlo optimálně,kuckalo,nešlo do otáček atd.Do provozu bych s tím nešel,ale potřeboval jsem dostat do nejvyšší servisní polohy!
Po prohlídce motoru sem zjistil, že tam snímač je jenže není nikam připojen, Po nastartování motor běže po dobu asi 15 min a nechcípl, je to záhada jak bermudskej trojuhelník. Už se z toho jelen
V momentě kdy nejede, tak nedává ani jiskru. Myslím si, že je v pekle zapalovací cívka
Předně sdělte typ-kód motoru-KDZ,KDY. Ono těch 1,4 bylo hejno od monobloku s karburátorem přes elektronicky řízený ,karbec Bosch, a Solex.Vstřikování motronic,monotronic,magneti marelli...
Osobně-mně také před chvílí přestalo jet a mám Citroena Xantii-jestli to není tím,že že jsem dojel na parkoviště a vytáhl klíč ze spínačky?
Zkust doplnit motorizaci,rv,zda je palivo ,co to udělalo mimo chcípnutí motoru.Jinak Vám nikdo nebude schopen poradit!
Došel benzín? Jděte na to vylučovací metodou-jde eletrika-svíce hází jiskru?,jde palivo? atd.Mohlo odejít milion pět věcí,mohl jste uvařit,zadřít motor...Jen tak to asi nepřestalo jet ,skoro jistě to něco udělalo naž chcíplo!
Zase další info!Takže to bude asi teplotní čidlo pro ŘJ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.