Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Peugeot 309

Od: larek852* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, peugeot 309 jedu a najednou přestal jet. Naprosto zničeho nic. Do té doby fungoval bezvadně. Prosím neví někdo čím to může být?

Děkuji za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

máte imobilizér? Závada imobilizéru ve voze nebo vadná baterka v klíčku...

doplněno 06.02.16 18:05:

nějaké čidlo teploty s chybou - servis, jinak to bude hodně drahé "testovat výměnu jednotlivých částí..."

larek852*
hodnocení

Imobilizér nemám, teď sem to nastartoval, dokud byl motor úplně studenej tak to vrčí, jakmile se trochu ohřeje tak zhasne.

doplněno 07.02.16 18:46:

Po diagnostice vyskočila chyba: chybí signál otáček. Předpokládám špatný snímač otáček klikovky.

Ha další info.Osobně myslím že Hallův snímač by teoreticky neměl mít vliv na základě vyšší teploty,ale budiž!

Moje rada zní-poku znáte někoho sče stejnou motorizací-půjčete,vyzkoušejte a pak dle tojo jak bude arbajtovat ne-kupte nové!Jinask někde se hovoří o snímači otáček vačky,někde klikovky.osobně jsem si utrhl kablík pří váměněn spojky na xantii a bez oonoho dzindziku jsem natočil ale nešlo optimálně,kuckalo,nešlo do otáček atd.Do provozu bych s tím nešel,ale potřeboval jsem dostat do nejvyšší servisní polohy!

larek852*
hodnocení

Po prohlídce motoru sem zjistil, že tam snímač je jenže není nikam připojen, Po nastartování motor běže po dobu asi 15 min a nechcípl, je to záhada jak bermudskej trojuhelník. Už se z toho jelen

doplněno 11.02.16 00:26:

V momentě kdy nejede, tak nedává ani jiskru. Myslím si, že je v pekle zapalovací cívka

Předně sdělte typ-kód motoru-KDZ,KDY. Ono těch 1,4 bylo hejno od monobloku s karburátorem přes elektronicky řízený ,karbec Bosch, a Solex.Vstřikování motronic,monotronic,magneti marelli...

larek852*
hodnocení

Kód motoru KDZ, řízení motoru Motronic MA 2.2

doplněno 14.02.16 13:04:

Podle měřění odporu, to vypadá, že zapalovací cívka a snímač na vačce jsou v pořádku.

hodnocení

1x

Osobně-mně také před chvílí přestalo jet a mám Citroena Xantii-jestli to není tím,že že jsem dojel na parkoviště a vytáhl klíč ze spínačky?

Zkust doplnit motorizaci,rv,zda je palivo ,co to udělalo mimo chcípnutí motoru.Jinak Vám nikdo nebude schopen poradit!

doplněno 06.02.16 17:21:

Došel benzín? Jděte na to vylučovací metodou-jde eletrika-svíce hází jiskru?,jde palivo? atd.Mohlo odejít milion pět věcí,mohl jste uvařit,zadřít motor...Jen tak to asi nepřestalo jet ,skoro jistě to něco udělalo naž chcíplo!

doplněno 06.02.16 19:07:

Zase další info!Takže to bude asi teplotní čidlo pro ŘJ.

larek852*
hodnocení

Pro doplnění, rv1990, 1,4 benzin 55kw

, prostě jel a najednou jako když vypnete klíček a zastavil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]