Nejste přihlášen/a.
Potřebuji si koupit kameru do auta, nechci nic drahého, ale chci ať to natáčí čitelně, ať jde přečíst RZtka auta předemnou atd. Nedávno mi šutr od auta předemnou rozmlátil sklo a já to nemám zdokumentované a ten chlápek co to řídil tvrdil, že on si toho není vědom a bla bla bla plno keců měl a vypadá to tak, že mi jeho pojišťovna nic nedá
Takže kdyby se někdo z vás v těch kamerách do auta vyznal, budu ráda za vaše rady Představuji si něco tak do 1000kč, a ať se to jednoduše vyndává z držáku, SD kartu mám.
Děkuji a všem přeji pohodovej víkend
Všem děkuji za názory, takže kamera je na nic
Já to sklo připojištěné nemám, ale asi to udělám. Ovšem nevím, když bych přes tu pojistku čerpala na sklo, zda nepříjdu o bonusy, mám plný bonus na povinném a havarku, takže bych to skrz sklo nerada ztratila. Nevíte jak to je s tímhle? Mám poviné i havárko u čsob.
Kameru v autě vozím, jenže Vaše požadavky nejsou reálné. Kamera za litr je dobrá tak akorát k tomu, že poznáte, jestli před Vámi jel autobus, nebo Trabant. Rozlišení je často velmi tristní, zejménat za horších světelných podmínkách. Rozhodně nedokáže zachytit kámen odlétnuvší od kola, pokud to není šutr velký jako cihla.
A k tomu oknu - fakt se nedivím, že se výše uvedený řidič neztotožnil s Váší verzí - spíše se divím, že se s Vámi vůbec vybavoval. Občas i já narazím na podobného vykuka a zásadně odmítám jakékoliv debaty na téma vina/nevina. Jakého přestupku se dopustil zmíněný řidič - který paragraf porušil? Pokud mu to nespadlo z nákladu tak nemáte šanci,
Přitom řešení je velmi prosté - připojistěte si skla. Díky vysokým nájezdům prakticky každoročně měním čelní sklo - avšak nikdy neřeším, od koho nějaký šutr odlétnul.
Dvakrát mi od kamínku prasklo sklo, když jsem měl kameru a bez šance (stejně bych to neřešil, ale kontroloval jsem záznam ze zvědavosti). Jednak SPZ je i na slušných kamerách čitelná, jen když to auto prakticky dojedete na pár metrů (a současně máte dokonale čisté přední sklo), ale i ten kámen by musel být velký jak cihla, aby něco bylo prokazatelně vidět. Takhle je vždy na záznamu jen několik aut před kamerou, pak rána, pak moje nadávka a jinak nic. Tím záznamem nedokážete nic jiného, než že tam ta auta v ten čas jela, ale od kterého odletěl kámen (nebo jestli to byl meteorit) už ne.
Navíc si neumím představit nic pitomějšího, než před každou jízdou nandávat kameru do držáku, pak na to myslet, že ji musím zase demontovat. Toto snad ,může bavit svátečního řidiče, který vyráží 2 x za měsíc. Ale ten to sklo zase rozbije jen jednou za život, takže o ničem. (Sám ji mám skrytě umístěnu v upraveném zpětném zrcátku.)
Osobně mám prcku z "řidičů", co si doprostřed předního skla (do zorného pole, kde nemá co dělat) nalepí kameru, aby byla všem na očích, pak jedou 35 km/h významně se koukají po okolních řidičích s pocitem "Teď vás všechny natáčím, tak si na mě dávejte velký pozor."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.