Nejste přihlášen/a.
Ahojte,
mám otázku.. Keby som niekedy chcel meniť hlavný brzdový valec, aký je postup? Vyberiem starú kvapalinu napr. striekačkou, vyšrobujem ten starý a našrobujem nový. Potom doňho nalejem DOT4 (príklad) kvapalinu a začnem odvzdušňovať šlapaním každé koleso? A ako to je s ABS modulom? Ten sa odvzdušní tiež šlapaním? Repektíve prejde cez neho z hlavného valca až ku kolesám kvapalina? Niekde som čítal, že ABS sa musí odvzdušňovať napr u škodoviek cez VAG teda diagnostiku. Ja mám Opla. A nezdá sa mi, že zrovna softwarovo by sa to dalo a mechanicky nie. Ďakujem.
Odvzdušnění se provede stejně jako bez ABS (začíná se od kola nejdál HBV). Softwarově si pomůžeš odvzdušnit to ABS přes VAG ale pokud najdeš místo kde donutíš ABS pracovat, odvzdušní se taky. Kousek cesty s pískem, štěrkem nebo na sněhu.
Wlezly-jsi si jistý tím od nejvzdálenějšího?Toto jsem tvrdil také a pak zjistil v manuálu od výrobce,že je to přesně jinak!Od nejbližšího k nejvzdálenějšímu!Ale ne všechna,až od nevím už kterého RV,ale taky s tím,že daná nemají onu součást jako je HBV
Ono je to v podstatě asi jedno,asi všechny válce u dnešních aut jsou zapojeny diagonálně a mají dva samostatné,na sobě nezávislé okruhy a tomu válci je asi úplně jedno jestli se prvně odvzdušní ten vývod,nebo onen vývod. Dělal jsem to při výměně kapaliny taky přesně naopak než se říká a brzdy jsou odvzdušněný a fungují naprosto perfektně a spolehlivě
Každé brzdy se odvzdušní starým způsobem a jestli od nejdelší trubky k nejkratší je fuk. ABS je pořád jen součást hydraulického okruhu a jen přerušuje brzdný tlak. Žádný diagnostický systém vám neodvzdušní bubliny v trubkách. Zbývá jen šlapat, povolovat, kontrolovat množství kapaliny a to je celé. Je to práce na 20 min. max.
Pořád stejný. Pouze při výměně např. zadního brzdového třmenu by stačilo odzvdušnit je u větev. Ale preventivně stačí odvzdušnit všechna kola a je vše OK. Hydraulická spojka je obdoba.
To viem, len neviem ako to je pri vymene hlavneho brzdoveho valca. Ci terba aj spojku, ked menim HBV brzd. A ako sa odzvdusni pripadne spojka? Nemozem tam najst hlavny spojkovy valec. Pomocny spojkovy je spolu s vytlacnym loziskom. Ako sa to tam odvzdusnuje? Alebo ako to pracuje? Zatial som nepocul, ze maju niektore modely aut hydraulicky pomocny valec spolu s vypinacim loziskom spojky. Ten sa tiez nejak odvzdusnuje alebo to stavi cele odvzdusnit cez hlavny spojkovy valec?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.