Dobry den mam mensi problem vcera jsem zjistil cestou do prace ze se mi auto ohreje na provozni teplotu a drzi cca 5 min a pote pada az na nulu.Dneska jsem jel cca mesto 6km voda se ohrala taky na provozni teplotu po zhasnuti motoru cca 3min. Jsem nastartoval a zacala rychle padat dolu.Prijel jsem pred barak a zase se zacala teplota zvedat ale nedosahla provozni teploty. Otevrel jsem kapotu chytil jsem chladic chladic byl studeny ale vrchni hadice byla tepla cca 50 a vic stupnu.menil jsem pred 4 mesici termostat vse bylo ok a ted zase . Poradte dekuju za odpovedi.
Dekuju za odpovet ted jsem prijel byl jsem ve skole pro dite cca 10min. nedosahla provozni teploty ale topi dobre a ten chladic nebyl studeny byl teply ja tam mam dva chladice moc se tomu nerozumim predem se omluvam nevite jak zjistim vadu termostatu bez toho abych ho vyndaval a nebo vadne cidlo teploty.
Co je to za auto? Dva chladiče jeden bude na klimatizaci druhej na vodu a ten na vodu pokud bude po jízdě teplej a teplota malá tak je termostat pootevřen a nefunguje jak má Pokud to topí dobře je tu možnost že ještě zlobí čidlo teploty Kdybys měl třeba digi teploměr tak bys po jízdě mohl přeměřit teplotu v motoru u tělesa termostatu a plus minus porovnat s budíkem na přístrojovce Pokud by teplota motoru byla větší jak na budíku tak bych šel po čidle teploty pokud by byla stejná termostat
dodus
Je to octavia 1.6 74kw akl r.v. 2000 auto topi dobre zadna zmena v topeni nenastala. Poprve jak jsem menil ten termostat auto topilo min nez ted. Tak mozna to bude to cidlo. Jo je to chladic klimatizace omlouvam se hadice a chladic vody je teplejsi nez to co ukazuje budik tak uvidim dneska to nestihnu v pondeli to skusim nechat opravit dekuju za rady.
asd1
Nejjednodušší je termostat ověřit "rukoměrem" - do ohřátí motoru na provozní teplotu by měla být hadice k chladiči studená, po dosažení provozní teploty by měl termostat pustit vodu i do chladiče = hadice se ohřeje.
Topit to bude dobře i s vodou 50° tím bych se nenechal zmást...
dodus
Prave ze me se ohriva stejne jak teplota ukazuje na budiku tak je plus minus i voda ta hadice je taky na tom stejne stou teplotou.ted jsem prijel domu stalo se mi ze jsem cekal v aute na pritelkyni teplota celou dobu nedosahla provozni teploty mel jsem pusteny topeni ta teplota sedela i v hadici a v chladici "vlazna" pak me koplo vypnout topeni aaa hele teplota behe minuty dosahla provozni teploty pote jsem otevrel kapotu a hadice byla horka a o neco taky chladic jel pak sme se veaceli domu u za zapnutym topenim na stupen 3 a teplota vody drzela na provozni teplote vim ze to moc rozebiram ale potrebuju vyloucit bud cidlo nebo termostat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.