Dobrý den, asi před 14 dny jsem prodal auto bratranci a aby jsme se vyhnuli ekodani nechal jsem jej napsané na sebe. Bratrance předevčírem zastavila policie a při kontrole mu zjistili alkohol v krvi. Nestalo e mu to poprvé tak mu byla uložen kauce 10000 kterou nezaplatil a vozidlo bylo odtazeno na záchytné parkoviště. Sám mi řekl že teď nemá peníze na zaplacení tudiz mu auto nevydaji a částka bude naskakovat každý den o poplatek za parkování. Zajímalo by mě komu bude dluh za zaparkované vozidlo připisován. Mě jako vlatnikovi, nebo jemu jako vinikovi odtazeni vozidla? Nechci platit za jeho chyby, ale nerad bych se kvůli němu dostal do dluhů. Díky za rady..
Ještě bych doplnil,ze byste mel byt oznámen za neprehlaseni vozidla v zákonné lhůtě. Tam hrozí sankce az 50tisic. Ale ušetřili jste za ekopoplatek nějakého šrotu.
Těžko radit, když nevíme, jak se zachová bratranec, až vystřízliví.
Páč nevíme, co sdělil do protokolu, zdali řídil Vaše vozidlo, či svoje vozidlo, a taky proč chtěli kauci. Není normální (i když se problém s kaucí novelizoval), že chtěli kauci.
Bude bratranec chtít stále auto, nebo Vám ho vrátí?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.