Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení

Od: marekb odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

řeším povinné ručení k osobáku. Nějak se v tom ztrácím a tak bych Vás zkušenější chtěl poprosit. Nakolik milionů se pojišťujete a co je dobré si k pojištění přidat?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uhizi
hodnocení

3x

Pojišťuji se vždy pouze na základ. To je 35/35mil. Nevidím důvod, proč na víc.

Abych někomu způsobil škodu na vozidle či jiném majetku větší než 35mil, tak to bych musel být polák, co vjel s kamiónem narvaným železem před pendolíno. A při této nehodě je i krytí 100mil málo.

U škody na zdraví se počítá těch 35mil za každého poškozeného. Takže i z té nejlevnější pojistky 35/35 mil. může být čerpáno v miliardách korun.:)

hodnocení

1x

Já se přidám k andělíčkovi, pojištuji na minimum. Zatím jsem se nesetkal s nikým, komu by minimální hranice nestačila.

Že někdo se jistí více, pro případ kdyby něco... je jen jeho rozhodnutí. Vždy argumentují, že to není velký rozdíl peněz. Jiní zase nadávají, jak je pojištění drahé..

hodnocení

0x

Ono záleží na cestách - jezdím pravidelně na dálnici, tj. možnost zavinit řetězovou nehodu... pojištění mám na 100-100 mega. K tomu čelní sklo. Za dva roky jsem ho neměnil, ale před tím jsem i s viníkem měl velký problém u pojišťovny okno vyměnit (sečení trávy).

Manželce jsem pojistil na 70/70 - čistě pro cenu pojistného. Jezdí mezi vesnicemi.

V limitech bývá rozdíl pár stovek za rok - doporučuji raději více než méně...

doplněno 09.02.16 10:35:

ČP a Generali jsou ti samí (stejný vlastník) a skoro nejdražší. Zmíněná AXA má super asistence a čelní sklo bez spoluúčasti.

hodnocení

0x

Pojišťuji se většinou na max. protože 30 nebo 50 milionů je dnes opravdu jen pakatel. To samozřejmě myslím v případě způsobeené škody, kdy se načítá kde co a ani se nenadějete a je to tam. K pojištění vždy sjednávám odtahy z celé Evropy zdarma. Ne, že bych se potuloval po Evropě, ale je to tak nastavené. Příplatek je jenom cca tisíc na rok, což je zanedbatelná částka v porovnání s cenou odtahu, třeba jen přes republiku. Asistenční služby také nejsou k zahození. Sice si chvilku počkáte, než přijede někdo, ale neušpiníte se (jedete třeba na oslavu a tak je nevhodné používat oblek jako montreky). Střet se zvěří může být rovněž zahrnut v zákonném pojištění. Některé pojišťovny vnímají psa jako něco jiného než zvěř a pak nehradí způsobenou škodu.

Pro mě splňuje všechny moje požadavky jediná pojišťovna. Abych nedělal reklamu tak jen prozradím, že začíná na A.

ČP a KO rozhodně NE, vím o čem mluvím ((píšu) a ty levné už vůbec ne.

marekb
hodnocení

Tak ja jezdím hlavně po městě a jednou za týden mimo město, takže na nějaké dlouhé cesty to není. Ale dám na Vás :) Něž jsem prodal staré auto, tak jsem byl u Generali (2 roky bez nehod). Měl jsem tak i havarijko. Co mám nové auto, tak jsem musel sjednat pojistku u CP, ale chtěl bych přejít zpět k Genereli.

radajz*
hodnocení

0x

To záleží na tom, jak moc jezdíš, jak moc ti záleží na ceně a taky co máš za auto.

Popíšu ti můj případ. Mě jde hodně o peníze (nejnižší cena), takže většinou volím nejnižší plnění, což je ze zákona 35mil. Vzhledem k tomu, že jezdívám občas do zahraničí, tak chci i asistenční služby. Ale vzhledem k tomu, že mám dvojkovou Octávku, kde je čelní sklo fakt levný, tak se mi ani pojištění čelního skla nevyplatí. V současné době, tam mám i pojištění spolujezdce a nějaký drobnosti. Odvíjí se to potom od konkrétní nabídky, že k tomu máš třeba spoustu kravin a cena není zase o tolik vyšší, tak se vyplatí třeba dvě stovky připlatit.

Jinak já mám dobrý zkušenosti s povinným ručení přes epojisteni.cz, kde dělají porovnání více nabídek od různých pojišťoven.

mzxy*
hodnocení

0x

záleží co chcete, pokud jezdíte pomalu 3 km do práce a nikdy nikam jinam, tak nejlevnější povinné ručení na klikpojištění nebo e pojištění 35/35...

Pokud auto půjčujete manželce a jezdíte po dálnicí, tak připojištění ke srážce se zvěří a podle ceny a hodnoty auta možná i připojištění čelního skla

rozhodující je jaké auto míte a kam budete jezdit,. pokud máte A6 za 1.7 milionu tak logicky utavřít i havarujní pojištění atd...

u staré feldy je to jiné

uhizi

Ohledně havarijního pojištění, je úplně jedno o jaké auto jde a jakou má hodnotu.

Pojišťuji si takové věci, které mají pro mě větší hodnotu a v případě jejich poškození či ztráty bych utrpěl velkou újmu, která by mohla být třeba i likvidační. Proto i když pravděpodobně na takové pojistce prodělám(to je zisk pojišťovny), tak se mi takové pojištění vyplatí.A protože pro někoho je 20tis Kč hodně a pro jiného je 20miliónů málo, nelze tedy mluvit o logice uzavřít havarijní na Audi A6 za 1,7mil. , naopak pojistit si starou feldu může být pro někoho rozumné. (to že ti feldu už nikdo havarijně asi nepojistí, není pro toto důležité)

Sám třeba nemám pojištěný jeden barák v hodnotě cca 1,5mil. Zhodnotil jsem pro a proti a dospěl jsem k závěru, že pojistka se mi nevyplatí.

marekb
hodnocení

Je mi to jasné :) Mám Rapida Spacebacka za 300 tisic a jezdím jen opravdu do práce a zpět, nakoupit, po městě a jednou týdně cca. 50 km mimo město :) Ted už spíše řeším věci jako je rozšířená asistence, náhradní vozidlo, úrazové pojištění řidiče, certifikat, poškození vozidla zvířetem atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]