Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výkup vozu - Auto Esa

Od: marekb odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

chtěl bych prodat auto přes auto esa. Chtěl jsem se zeptat, jaké máte s němi zkušenosti? Na co si dát pozor?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mot
hodnocení

0x
stejny autobazar jako vsechny ostatni. kdysi sem prodaval auto,na webu hlasili ze mi reknou vykupni cenu i pres web. zkusil sem a odepsali,ze tam mam s autem dojet,ze mi pres web nic nereknou. takze tak o solidnosti:)

luci*
hodnocení

0x

ESA je relativně známý a prověřený autobazar, ale dala bych si pozor, aby Vám nepodhodnotili cenu víc než je reálné. Nechala bych si nejprve odhadcem ohodnotit cenu Vašeho auta a potom se držela nějaké cenové relace, dle stáří a stavu vozidla.

oliver*

Je to tak budou se Vás snažit v auto Esa stáhnout na ceně, co že pochopitelné, proto mám ten názor, že se oplatí se na to připravit na nachystat si argumenty. Já jsem byl pevný v kramflecích a nechtěl jsem moc diskutovat o ceně. Auto si velice prohlíželi a snažili se něco najít o co by mě stáhli. Upřímně kdybych auto prodával sám tak, byl mohl dostat i více, ale oni dávají peníze na ruku a je lákavé. V některých bazarech dávají auta na komisi a to je na prd člověk si tak může počkat i přes rok než se auto prodá...takže tak.

marekb
hodnocení

A jak to probíhá s odkupem a odhlášení auta? To řeší pak oni sami, nebo tu budu muset řešit ja?

nox®

Co se odhlášení týče, tak většinou to dělají tak, že jim podepíšete plnou moc a oni pak rovnou přepíší auto na nového majitele. Ale dost možná si za to naúčtují nějaký poplatek, jak mají bazary ve zvyku.

asd1

Řešil bych to kupní smlouvou se servisem (vlastník servis) a minimálně bych zahájil přepis z mojí strany. Pokud to nedotáhnou do konce tak úřad půjde po nich...

Samozřejmě chtějí koupit, prodat a vydělat spoustu peněz, tak čekejte že to vaše bude stará bezcenná plečka. (Hned po naleštění a vystavení na place to pak bude zachovalý vůz ;)

hodnocení

0x
Samozrejme ti daji co nejmensi minimum. Musis smlouvat , odjet (kdyz se ti cena nebude libit) a mozna do vecera zavolaji a zvysi nabidku.

marekb
hodnocení

No já tam byl včera k večeru a nabídli mi o 5 000 meně než jsem chtěl, tak jsem jim řekl, že si to rozmyslím. A když jsme odchazeli, tak řekli něco o tom, že nám budou volat. V každém případě je natlačím do toho, aby mi dali tu min. částku co jsem požadoval. Kdybych věděl, že s nabídkou půjdou tak vysoko, tak jsem si řekl více ... ale už je to ...

Jen jsou vidět různé praktiky naceňování různých bazarů.

paw*
Nic vam nebrani zvednout cenu a zajet do AAA. A uvidite jak dopadnete tam.

fik
hodnocení

0x

Jestli chcete dobře prodat,vykašlat se na bazary a prodat to na soukromo. Podívat se za kolik se daný typ auta obvykle prodává a podle toho nastavit cenu. V bazaru ti vždycky dají o něco méně,protože něco na tom musí vydělat(logicky)

riva

Souhlasím, pokud se na to najde čas, tak když prodáš sám, tak na tom vyděláš. Jenže já furt někde lítám a svůj čas si cením, takže se mi nechtělo reagovat na zájemce domlouvat se s nimi a riskovat, že po mě někdo něco bude chtít, když se mu na autě nedej bože něco vysype. Proto jsem jel do prvního bazaru, což bylo Auto Esa a tam jsem auto prodal, ano cena byla asi nižší než jakou bych byl schopen získat sám, ale peníze byly na ruku a bez řešení, teda jenom s nimi. Jo tady je nutné se nenechat, přeci jen jde o handl, ale dosáhl jsem co jsem chtěl.

hodnocení

0x

Mrkněte na stránky mobile.de a podle toho odhadněte cenu Vašeho vozu.

voldemort
hodnocení

0x

Jako výhodu vidím v tom, že když prodáš přes auto Esa, tak to budou peníze na dřevo a nemusíš čekat než se auto prodá, taky ho nemusíš asi nijak zvláště čistit a připravovat, zase je fakt že musíš počítat s trochu nižší sumou. Jinak rada je tvrdě vyjednávat a nejlepší nabídku dostaneš až na odchodu.

bretislav1
hodnocení

0x

Já takhle prodával svoje pět let starý auto. Potřeboval jsem peníze nejlépe hned a taky jsem je dostal, ještě mi auto esa zařídili potom odvoz. Pokud má člověk soukromýho kupce, tak není o čem, ale já žádný zájemce neměl a čekání mě fakt nebaví.. plus mnoho řešení kolem. To tam za mě udělali všechno, s cenou jsem se chvilku přel, nakonec jsme se dostali na dobrou částku. Proběhlo pár podpisů, nějaký papírování a pak finance. Bylo to rychlý, klidně bych do toho šel znova.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]