Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plna moc u prepisu auta

Od: ggkjh odpovědí: 10 změna:
Dobry den . V sobotu jedu kupovat auto . Domluveno to mam tak ze Pan sepise plnou moc k prepisu auta. Je treba aby byla overena notarem? Nebo nekde overena? Nebo staci jen mezi nami . A kupni smlouva je nebo neni treba? Dekuji moc

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

0x
Ano je třeba ověřenou plnou moc! Tzn.ověřené podpisy-posta, obecní urad ,notář atd.

stonek*
hodnocení

0x

Tu kupní smlouvu bych určitě sepsal.

jmhad*
hodnocení

0x

Plná moc vždy ověřená, třeba na Czech point - na MÚ to zpravidla dělá vrátný. Ze zkušenosti doporučuji sepsat kupní smlouvu podle některého vzoru na internetu, Na příklad na povinne-ruceni-levne.cz/...

je vzor kupní smlouvy i vzor plné moci. Ona totiž kupní smlouva by měla obsahovat některá ustanovení o závadách,které kupující zjistí dodatečně a klauzili o možnosti zrušení smlouvy v takovém případě.

hodnocení

0x

ggkjh,

Plná moc určitě ověřená úřadem.

Pozor na desítky až stovky podvodů při přepisu, které se staly po prodeji vozidel

mzxy*
hodnocení

0x

nedoporučuji dávat generální plnou moc, pouze zmocnění s omezením ke konrétnímu úkonu, doporučuji platnost PM časově omezit a vůbec nedoporučuji úředně ověřit vlastní podpis na prázndém formuláři, kde nejsou uvedeny údaje zmocnitele...

Vystavujete se tím riziku že podovodníci uvedou jako zmocněnce svého bílého koně a plnou moc budou využívat k přihlašován aut z trestné činnosti na vaše jméno, samozřejmě jen na několik dnů, resp,. do doby než se najde nový majitel na kterého se auto převede...

hodnocení

0x

Nedávno jsem prodával a kupujícímu jsem dal plnou moc ověřenou na poště. Stačilo to.

Ono to stačí, ale co pak, když zjistíte, že vozidlo nebylo přepsáno, že ho kupec za týden prodal dalšímu, nemáte na něj spojení...

Co pak?

Hezký víkend.

To bylo prodáno člověku, kterého znám. Ale i tak jsem si ověřil, že je přepsáno. Už kvůli pojistce - zušení pojistky.

osobně by mne pojistka nezajímala,ale opět osobně-PM bych nedal ale převod jen za OSOBNÍ přítomnosti!Nejhorší zkušenosti jsou právě s lidmi co známe!

mlich
Tak tak, nejhorší poseky jsou od známých a kamarádů. Ber to tak že je to obchod a má nějaké pravidla, která se mají dodržovat, i kdybys obchodoval se svoji mámou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]