Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu zaparkovat?

Od: angello odpovědí: 10 změna:

Zdravím, tady mám jednu situaci kterou nechápu a pokud na to někdo přijde bude nejlepší když mi pošle přímo zákon a paragraf kde se to vyskytuje. Jde o to že chci zaparkovat podélně na okraji vozovky ale jsou tam vjezdy do garáží (jsou staré a nikdo už je nepoužívá je tam takový nájezdový úhel že by tam neprojel ani favorit :D :D a nové auta už vůbec ne, ale to není podstatné) není tam žádná značka zákazu stání nebo zastavení jenom tam jsou něaké papírky vytisklé na tiskárně které si tam určitě dal majitel vjezdu které můžu absolutně ignorovat protože to není oficiální dopravní značka, otázka zní můžu zaparkovat před vjezdem? viz foto.

Můžu zaparkovat?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

0x

NE. Zakon 361/2000 §27 odst.(1), bod n).

hodnocení

0x

Řidič nesmí zastavit a stát

n) před vjezdem na pozemní komunikaci z polní nebo lesní cesty nebo z místa ležícího mimo pozemní komunikaci,

Přeberte si to jak chcete, ale já budu tvrdit, že nesmíte.

hodnocení

0x

Před vjezdem nesmíte parkovat. Pokud mezi žlutým autem a obrubníkem vlevo není mezera 6 metrů, nesmíte parkovat ani jako to žluté auto.

doplněno 04.02.16 13:47:

Martine, čtete něco jiného, nežli já píšu. Kde jsem napsal, to co po mne chcete zdůvodnit, že "Myslím ten o parkování naproti vjezdu (6 m)"

martin12*

Můžete sem dát nějaký paragraf, kde se dá nalézt? Myslím ten o parkování naproti vjezdu (6 m). Děkuji

doplněno 04.02.16 10:52:

Protože parkování naproti vjezdu je v ulicích u nás naprosto běžné.

asd1

Silniční zákon. Měl by sis ho přečíst celý...

Stání, 6m ne naproti vjezdu ale všude. 3m pro každý směr jízdy...

buss
hodnocení

0x

Se tedy nezlobte, ale nevědět, že se před vjezdem nestojí ani nezastavuje..., o parkování řeč ale v zákonu není.

doplněno 04.02.16 21:01:

ladinpraha u nás platí ze zákona zákaz zastavení a stání..., parkujema na parkovišti.

ladinpraha*
Ono se ale blbě parkuje bez zastavení.

cechacek*
hodnocení

0x

Pokud to majitel pozemku a vjezdu dovolí, tak ano

ale to je jen Váš názor, bohužel špatný.

saladin
hodnocení

0x

Tak nesmíte, ale můžete to risknout, taky občas parkuji podélně před vjezdem do garáží a zatím nic, ale pokud na vás ten majitel zavolá policii tak vás nejspíše odtáhnou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]