Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
plánuji nákup ojeteho vozu z dovozu. Na netu jsem naěel pro mě zajimavé auto škoda fabia 1.2 TSI s DSG převodovkou, rok uvedení do provozu 2011. Auto má najeto něco přes 42 tisíc km. Auto bylo dovezeno z Itálie a údajně bylo servisováno pouze ve škodě, k autu jsou i originální doklady. S největší pravděpodobností nebylo dosud přihlášeno, takže to bude muset udělat asi kupující. Chtěl jsem se tedy zeptat, co všechno obnáší přihlášení a kolik si mám nachystat? Jaký máte názor na auta dovezená z Itálie?
V Itálii se škodovky servisují tak že se občas doleje olej
překupnícíci vozí hlavně bouračky
na registraci tohoto auta z roku 2011 v ČR potřebujete technickou prohlídku, italský techničák, zelenou kartu, dokument kterým doložíte technické údaje potřebné pro vystavení CZ techničáku ( ten italský bohužel neobsahuje vše potřebné) a doklad totožnosti
Prověřte auto v servisu, zda nebylo bourané a nechte důkladně zkontrolovat údaje v paměti ŘJ , ujasnětě si jakou elektroniku má tato konkrétni fabia, zda už má v kolech ventilky s čipem ( nebrat) atd...čím, víc toho má tím víc se toho může porouchat
podívejte do italského techničáku kdo tam byl registrován, zda firma, a pokud ano tak jaká a zkuste jí vylustrovat na google nebo požádejte někoho z itálie kdo má přístup do evidence podnikatelů nebo pojištoven
bnouračku neberte, raději si připlaťte a kopte nebourané, téésíček je všude jako máku a já osobně bych se mu obloukem vyhnul a volil bych starší auto se silějším motorem, nebo starší auto se starším motorem 1.4 16V 59 kW
doklady o odhlášení z Itálie česká legislativa NEVYŽADUJE
A na kolik to asi vyjde kompletni prihlaseni STK?
Dá se nějak poznat, že jsou problémy s rozvodama již při projetí auta?
Já mám auto z Rakouska, přihlašováno loni v létě. STK stála tuším kolem 1200,- a na úřadě pak 800,- za značky. Ona to není klasická STK, ale je to spojeno s nějakou "evidenční prohlídkou."Já tedy brala auto přes vzdáleného známého co má bazar, takže mi vrazil do ruky všechny papíry (na STK byli za mě) a já šla jen na ten úřad. A právě papíry z STK jsem měla dva - emise + evidenční. Na netu jsem se dočetla, že za velký TP zaplatím 1000,- a 800,- za značky, ale chtěli po mně fakt jen těch 800,-
Další náklady jsou na přepravu - jak sem auto dostanete. Buď na převozkách, asi 2500,- a nebo na plaťáku, nechat přivézt. Důležité je taky, aby auto bylo odhlášeno v původní zemi.
Značky jsou za 400,-kč-ale jen pokud je to výměna za staré a poškozené,pokud auto nemá RZ a TP(=dovoz) vydání RZ a new TP není zpoplatněn,oněch 800kč je správní poplatek,který se platí VŽDY při změně majitele-provozovatele vozidla !Součástí KAŽDÉ technické prohlídky je tzv. Evidenční kontrola-nejprve technik kontroluje identifikátory auta a porovná se zápisem v TP!
Doklady o odhlášení z Itálie. Povinné ručení na VIN (značky nemáte). Na STK emise, dovozová technická vč. evidenční kontroly na vaše jméno. Na úřadě přihlášení do provozu (značky).
Dovoz Itálie - jako každá ojetina, záleží kdo a kde s tim jezdil. Klidně to mohlo denně jezdit po horské cestě z města domu. Může být kradená, bouraná, s vážnýma vadama, stočená z 300 tkm... = Ověřit původ a stav a pak se rozhodnout jestli to chcete nebo ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.